Türk Kaptanın Cenazesi Bodrum’a Getirildi

Türk Kaptanın Cenazesi Bodrum’a Getirildi

Yunan askerleri tarafından 11 gün önce uluslararası suda öldürülen Türk kaptanın cenazesi Muğla’nın Bodrum ilçesine getirildi.

- Yunan askerleri tarafından 11 gün önce uluslararası suda öldürülen Türk kaptanın cenazesi Muğla’nın Bodrum ilçesine getirildi.

Bodrum’dan Kos adasına mülteci götürdüğü ve dönüş yolunda Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurşunlanarak öldürülen Türk kaptanın cenazesi Kos adasından gelen feribot ile Bodrum’a getirildi. 11 gündür Kos Adası’nda bulunan devlet hastanesinin morgunda bekletilen Türk kaptan Mustafa Ateş’in cenazesi ülkesine getirildi. Ağabey Murat Ateş, Kos Adası’ndaki 2 günlük uğraşlarının ardından akşam saatlerinde kardeşinin cenazesini Bodrum’a getirdi. Cenaze Bodrum Devlet Hastanesindeki işlemlerin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

“BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Genç kaptanın cenazesini yolcu limanında bekleyen ağabeyi İsmail Ateş kardeşinin cenazesine 11 gün sonra alabildiklerini belirterek, “Vatan sağ olsun, biz kardeşimizi şehit olarak kabul ediyoruz. Yetkililerin bu kadar geç kalması nedeniyle çok üzgünüz. Memleketimiz Hatay’a götüreceğiz kardeşimizi oraya defin edeceğiz. Bu işleri hızlandıran ağabeyimiz Asım Başaran’a da çok teşekkür ederiz. Bundan sonra hukuksal mücadeleye giriyoruz. Avukatımız işin takibinde. Yunan yetkililerden bir açıklama gelmedi şimdiye kadar. Pasaportu kimliği her şeyi üzerindeydi kardeşimizin. Bu olay büyük bir olay bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi.

Kaptanın ağabeyi Murat Ateş ise, “Yunanistan’da çok zorluklar yaşadık. Bodrum’daki büyük ağabeylerimiz olmasaydı biz cenazemizi alamazdık. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan’a, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a kardeşimi ülkesine getirmek için uğraşan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mustafa Ateş'in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından memleketi olan Hatay'ın Hasa ilçesinde defnedilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.