Türk Ocakları’ndan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın skandal sözlerine tepki

Türk Ocakları’ndan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın skandal sözlerine tepki

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs'ın Türkiye'ye bağlanmasının "korkunç" olacağı açıklamasına tepki göstererek, “Mustafa Akıncı’yı kınıyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Mustafa Akıncı'nın, Kıbrıs şehitlerinin ruhlarını inciten beyanatını büyük bir üzüntü ile karşıladıklarını belirten Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, “Kıbrıs Türklüğünü yok etmeye yeminli Enosisçi Rum Yönetimi'ni Türkiye Cumhuriyeti'ne yeğleyen gaflet ve dalalet, hatta ihanet içindeki bu zihniyetin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başında olması, talihsizlikten de öte utanç verici bir durumdur” diye konuştu.  

Öz, “Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye'den farklı olduğu, Türkiye ile birleşme ihtimalinin korkunç olacağı gibi sözlerin, özellikle Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kıskaca alınmaya çalışıldığı bir dönemde sarf edilmesi, kesinlikle kabul edilemez. Bu beyanın sahibini şiddetle kınıyor, istifaya davet ediyoruz. İstifa etmediği takdirde kendisini, Kıbrıs Türklüğünün demokratik bir yolla arzu ettiği yere göndereceğine eminiz” değerlendirmesinde bulundu.

MUSTAFA AKINCI NE DEMİŞTİ?

26 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olan ve İngiliz The Guardian'a konuşan Akıncı, Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye'ye bağlanması konusunun, Türkiye'nin kendi çıkarlarına da aykırı olduğunu söyledi.

Akıncı, "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" dedi. Tayfur Sökmen, Fransız mandasına bağlı Hatay Devleti'nin 1939'da referandumla Türkiye'ye bağlanmasını kabul etmişti. Kıbrıs'ta federal çözümüne bir an önce varılması gerektiğini ifade eden Akıncı, "Acele etmemiz lazım. Bunca yıldan sonra bir dönüm noktasına, belirleyici bir ana geldik" dedi.

Akıncı, "Kıbrıslı Türkler laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istiyor" diye konuştu. Birleşik Krallık'ın AB'den çıkışına (Brexit) olumlu bakmadığını belirten Akıncı, "Alkışlarla karşılamadım, ama saygı göstermek zorundayız. Bundan sonra ülkenizi tek parça olarak tutabilecek misiniz, bilmiyorum. Bunda oldukça zorlanabilirsiniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.