Türk Sağlık-sen Temsilcileri Akhisar’da Buluştu

Türk Sağlık-sen Temsilcileri Akhisar’da Buluştu

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Genç, İsmail Türk, Ümit Turhan, Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu ve 17 ilçe temsilcisinin katıldığı Manisa istişare toplantısı Akhisar...

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Genç, İsmail Türk, Ümit Turhan, Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu ve 17 ilçe temsilcisinin katıldığı Manisa istişare toplantısı Akhisar’da yapıldı.

Akhisar Türk Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Uğur Yalçınkaya ve ilçe temsilcilerinin Ütopya Wedding Kafede ev sahipliğini yaptığı kahvaltıda 2016 ve 2017 yılı değerlendirmeleri yapıldı.

Sunuculuğunu Talip Akbaş’ın yaptığı İstişare Toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kahvaltı sonrası günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu yaptı. Rıtvan Mutlu, "Bugün burada bulunan herkes, hak arayan, dik duran, onur ve şerefinden taviz vermeyen sendikamızın yiğit neferleridir. Toplantımıza katıldığınız için tekrar hepinize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Bizler bu kutsal yuvada birlikte kaynaşarak, kucaklaşarak büyüdük ve büyüttük, beraber çalıştık, başarıları, hüzünleri ve mutluluğu birlikte yaşadık. Yaşamaya da devam edeceğiz. Çünkü biz aileyiz, biz çok büyük ve güçlü bir aileyiz." dedi.

Toplu sözleşme sürecinin üzerinden bir yıl geçtiğini kaydeden Mutlu, "Bu toplu sözleşme ile memurlara yüzde 5+6 zam verilmesi kararlaştırılırken enflasyon farkının yüzde 1.8 ellerinden alınmıştır. Vergi dilimi nedeniyle memurların aylık zararı ortalama 50 TL’yi buldu. Memur maaşlarını, enflasyon yüzde 8.9, vergi ise yüzde 1.9 eritti. Son bir yılda gelir 296.62 TL olurken, harcamalar 440.32 TL artış gösterdi. Memur maaşları zorunlu harcamalar karşısında yüzde 5.3 eridi. Sözde Toplu Sözleşme zaferi kağıt üzerinde kaldı, gerçekler ise memurun cebini yaktı." diye konuştu.

"2016 yılı için Memur-Sen yüzde 6+5 razı oldu. Yani ortalama memur maaşına yüzde 11.3’lük bir zamma evet dedi. İstediğinin yaklaşık 3’te birine razı oldu" diyen Mutlu şunları söyledi: "2017 için 3+4’e evet diyerek ortalama memur maaşına yüzde 7.1 zam yapılmasına evet dediler. Yani 2017 içinde yaklaşık 3 istediler 1’e evet dediler. Bu düzenin değişmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ve Bunun içinde hepimize görevler düşmektedir. Gitmediğin yer senin değildir düsturundan yola çıkarak, ulaşılmadık kimse kalmadan adaletsizliği, haksızlığı anlatarak, bilgilendirerek yılmadan hep birlikte çalışmalar yapmalıyız."

Mutlu konuşmasında kamuda görevden açığa almalar ve ihraçlar konusunda titiz davranılması gerektiğini anlatarak kurunun yanında yaşın da yamasına müsade edilemeyeceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.