Türk Usulü Kontrollü Geçiş

Türk Usulü Kontrollü Geçiş

Aydın’da şehir merkezinden geçen demir yolu hattındaki hemzemin geçitlerde sürekli arızalanan otomatik bariyerler zaman zaman sıkıntıya neden oluyor. Dün gece arızalanan otomatik bariyer sabaha kadar...

Aydın’da şehir merkezinden geçen demir yolu hattındaki hemzemin geçitlerde sürekli arızalanan otomatik bariyerler zaman zaman sıkıntıya neden oluyor. Dün gece arızalanan otomatik bariyer sabaha kadar yapılmayınca hemzemin geçitten Türk Usulü Geçişler yapıldı. Mübarek Ramazan gecesinde insanlara yardımcı olmak ve hayra girmek isteyen bir vatandaş ise, arızalı olduğu için sürekli kapalı kalan bariyer önünde bekleyen insanları kendi yöntemi ile demiryolundan geçirdi.

Aydın Efeler İlçe Merkezi Otoban Kavşağı ile Anadolu Bulvarı’nın kesiştiği noktada bulunan hemzemin geçit bariyerleri gece arızalandı. Sürekli kapalı konumda kalan hemzemin geçit önünde uzun süre bekleyen vatandaşlar beklenen tren bir türlü gelmeyince bariyerin arızalandığını fark edip hemzemin geçit önündeki levhada belirtilen acil durumlarda aranması gereken 131 nolu telefonu arayıp yardım istediler. Telesekreter vasıtası ile yönlendirilen vatandaşlar uzun aramalara rağmen karşılarında hiç muhatap bulamayınca sorunu kendi yöntemleri ile çözmeye çalıştılar.

“RAMAZAN GECESİ HAYIR İÇİN BEKLEYENLER DE OLDU”

Demir Yollarına yapılan çağrılardan sonuç alamayan vatandaşlar durumdan polise de haberdar edip yardım istedi. Yetkililer sorunu çözmeyince bazı vatandaşlar sahur vaktine kadar hayır için arızalı hemzemin geçitte bekleyip bariyerler kapalı olduğu için yoluna devam edemeyen araçların sürücülerine ve yolculara yardımcı oldular. Bariyerlerin sürekli arızalandığını ve 131 numaralı Demiryolu hattını aradıklarında gece muhatap bulamadıklarını belirten vatandaşlar, “Telefon düşüyor karşımıza tele sekreter çıkıyor. Dediği her şeyi yapıyoruz. Ama karşımıza derdimizi anlatabileceğimiz bir insan çıkmıyor. Derdimizi yetkililere anlatamayınca kendi derdimizi kendimiz çözmeye çalışıyoruz” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.