Türk ve yabancı öğrenciler hünerlerini sergiledi

Türk ve yabancı öğrenciler hünerlerini sergiledi

Kütahya Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı ile Ulusal Ajans tarafından kabul edilen, “Avrupa Düzeyinde Girişimciliği Geliştirmek” proj...

Kütahya Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı ile Ulusal Ajans tarafından kabul edilen, “Avrupa Düzeyinde Girişimciliği Geliştirmek” projesi için 5 Avrupa ülkesinden Kütahya’ya gelen öğrenciler hünerlerini sergilediler.

Türkiye, İtalya, Belçika, Romanya, İspanya gibi Avrupa ülkelerinden 40 katılımcının projede yer aldığını belirten Proje Koordinatörü Cüneyt Köşe, “5 ülkeden 10 tane hayali firma ürünlerini tanıtmak için buraya geldiler. Projenin daha önceki etaplarında Romanya’da öğretmenlere eğitimler verdik. Daha sonra her okuldan 2 firma kurduk ve en son da İspanya’da da finalini yapacağız. Verdiğimiz sahte paralar ile de elleriyle tasarlamış oldukları ürünleri burada satmaya çalışacaklar” diye konuştu.

İspanya’dan katılan takım kaptanı Juan Lomban Martinez, “Biz buraya takım olarak geldik. Şu anda 2 şirketimiz var. Birisi sağlık ve beslenme diğeri ise takı ve mücevherat üzerine. Buradaki projede bulunma amacımız, yeni bir ülkede yeni kültürleri tanımak ve yeni insanlar ile tanışmak bizlere güzel katkılar sağlayacaktır. Türkiye coğrafyası ise insanları ile zengin bir ülke bunu biz gelince daha yakından tanık olmuş olduk” diye konuştu.

Romanya’dan katılan Dumitrache Andreea ise kurdukları şirkete çocuklar üzerine eğitim verdiklerini söyledi.

Fuarın gözdesi olan Türk standı ise yaptığı robot ile ilgileri hemen üzerine çekiyor. Ankara Ortaköy Meslek Lisesi’nden katılan Abdülkadir Bulut, “Biz burada kurduğumuz şirket ile elektronik dersler, dizayn ve robotik derler veriyoruz ve tasarladığımız robot ile de şu anda fuarın en çok ziyaretçi alan standı olduk” dedi.

Düzenlenen Fuarı Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve çok sayıda konuk ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.