TÜRKAV Aydın Şubesi “Fikirde Birlik” Etkinliğinde Buluştu

TÜRKAV Aydın Şubesi “Fikirde Birlik” Etkinliğinde Buluştu

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı(TÜRKAV) Aydın Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılı münasebetiyle “Fikirde Birlik” etkinliği düzenledi.

- Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı(TÜRKAV) Aydın Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılı münasebetiyle “Fikirde Birlik” etkinliği düzenledi.

Etkinliğe TÜRKAV Genel Başkanı Sinan Yüksel, 23.Dönem Aydın Milletvekili Recep Taner, İncirliova Belediye Başkanı Gürşad Kale, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nadim Macit, Türkav Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan, Türk Ocakları Aydın Şube Başkanı Dr.Eyüp Doyuran, Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, Türk Eğitim-Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Melih Eyüp Demir, Türk Büro-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır, Türk Enerji-Sen Ege Bölge Başkan Vekili Sedat Gölgedar, Türkav İzmir Şube Başkanı Birol Demirci, Türkav Muğla Şube Başkanı Cemil Özdemir, Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fatih Erkul, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Süleyman Algün, Aydın Barosu Başkan Vekili Av.Mete Özcan, Aydın Tamirciler Odası Başkan Vekili Olgun Karasulu, öğretim üyeleri, ADÜ’de okuyan Türk Dünyası Cumhuriyetleri’nden gelen öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yemekte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okutuldu. Türkav Aydın Şubesi’nin 1 yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin sunulduğu sinevizyon gösterisi salonu dolduran davetliler tarafından alkışlandı.

Türkav Aydın Şubesi’nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkav Genel Başkanı Sinan Yüksel; “Aydın’da Türkav’ı en iyi şekilde temsil ederek bizleri onurlandırdığınız gibi, Türk Milleti’nin Aydın’daki nefesi, her türlü ihanete karşı dimdik duran ve anında tepki koyan Efeler Diyarında sesi oldunuz. Biliyorum ki inandığınız gibi yaşayıp, inandığınız gibi mücadele etmektesiniz. Tek Dil, tek devlet, tek millet, tek bayrak ülkümüzün bayraktarı olan siz Aydın Türkav’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim.” dedi.

Yemeğe konuşmacı olarak katılan Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit ise, ilk olarak Türklerin Anadolu’ya yerleşmesinden sonraki misyonerlik faaliyetlerine değindi. Macit, “Anadolu dağlarına ömürlerini veren bu insanların, 1800’lü yıllarda Amerikan ‘Board’ teşkilatı ile yazışmaları tespit edildi. Teşkilat bünyesinde yer alan Amerikalı yöneticiler, Anadolu’da görev yapan misyonerlere ‘savaşta’ olduklarını söyleyip talimatlar gönderiyordu” dedi.

Anadolu’daki kurtuluş ve cumhuriyet mücadelesinin böyle bir ortamda verildiğini belirten Nadim Macit, Gazi Mustafa Kemal’in de din kisvesi altında Anadolu’yu sarmış olan bir ağdan bahsettiğini ve etrafındakileri sık sık bu konuda uyardığını söyledi. Konuşmacı Prof.Dr. Nadim Macit günümüz Anadolu’sunun durumu hakkında ise “Bir gönderilmiş olan din var, bir de dönüştürülüp içi boşaltılmış olan din. Türkiye’de herkes dinden bahsediyor ancak hırsızlık, yolsuzluk almış başını gidiyor. İşte bu durumdaki bir din, içi boşaltılmış, çürütülmüş olan dindir. Mesele din alınıp din satılan ‘din marketi’ haline getirilmiştir. Oysaki bizim gerçek kaynağımız yalnızca Kuran’dır ve Hz. Muhammed’dir. Türkiye 1923’te batıya rağmen Laik demokrasiye geçti. Cumhuriyetin kıymetini bilmeyenler, Cumhuriyeti ‘azıtma’ ve ‘sapıtma’ olarak nitelendirip, bunu ebcede, cifire dayandırmaya çalıştılar. O gün azıtıldığını iddia edenler, bugün Türkiye’nin İslam coğrafyasına model olacağını söylüyorlar. Amaçları ise muhafazakârlık yükselirken bir yerlere yanaşmaktır” ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan ve İncirliova Belediye Başkanı Gürşad Kale, TÜRKAV Genel Başkanı Sinan Yüksel'e, 23. Dönem Aydın Milletvekili Recep Taner’de Prof. Dr. Nadim Macit’e Aydın'ın simgesi olan Efe heykeli takdim etti.

20141101aw231710_04.jpg

TÜRKAV AYDIN ŞUBESİ “FİKİRDE BİRLİK” ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

TÜRKAV AYDIN ŞUBESİ “FİKİRDE BİRLİK” ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.