Turkcell altyapısını 5G için güçlendiriyor

Turkcell altyapısını 5G için güçlendiriyor

Turkcell’in şebekesinde 5G hazırlıkları aralıksız sürüyor. Access MPLS teknolojisini kullanarak erişim şebekesi altyapısını yenileyen şirket yaptığı çalışmalarla erişim kapasitesini mevcut duruma gör...

Turkcell’in şebekesinde 5G hazırlıkları aralıksız sürüyor. Access MPLS teknolojisini kullanarak erişim şebekesi altyapısını yenileyen şirket yaptığı çalışmalarla erişim kapasitesini mevcut duruma göre 25 kat büyütebilecek hale getirdi.

Turkcell, sadece iletişimde değil hemen her sektörde büyük değişimler oluşturacak 5G teknolojisine yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam etiğini açıkladı. Dünyada 2020’de kullanılmaya başlayacak 5G ile ilgili önemli çalışmalara imza atan Turkcell, ‘Access MPLS’ adı verilen projeyle erişim alt yapısını yenileyerek, şebekesini daha güçlü ve büyüyebilir hale getirdi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte şebekesinin performansını 15 kat artıran şirketin erişim kapasitesi de 25 kat büyüyebilecek hale geldi. Bu yeni teknoloji sayesinde Turkcell’in erişim şebekesi bugünden 5G’ye uyumlu bir altyapıya kavuşmuş oldu.

"Şebekemiz yeni nesil deneyimlere hazır"

Turkcell’in müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için aralıksız çalıştığının altını çizen Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, "Müşterilerimize en iyi deneyimi sunmak için şebekemizde yeni nesil teknolojiler kullanmaya ve şebekemizi bugünden 5G’ye hazırlamak için alt yapı yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Tamamlanan Access MPLS projesiyle Turkcell erişim şebekesi dünyada sayılı operatörlerin sahip olduğu bir altyapıya kavuştu. Yeni erişim altyapımız sayesinde taşıyıcı şebekemizde sağlanan yüksek kapasite artışı yanında daha düşük gecikmeler ve yüksek hız deneyimi elde ediliyor. Aynı zamanda şebekemiz 5G’nin taşıyıcı ihtiyaçlarından olan Segment Routing (Parçalı Yönlendirme) geçişine de bugünden hazır hale geldi. Bu yeni mimariyle müşterilerimiz de özellikle sanal gerçeklik uygulamaları kullanırken ya da 4K-8K gibi yüksek kalite içeren videoyu izlerken mükemmel bir deneyim yaşayacak. Türkiye’nin lider dijital operatörü olarak ülkemizi en yeni teknolojilerle buluşturmak için yatırımlarımıza ve araştırmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

En uç noktaya kadar yedeklilik

Yapılan bilgilendirmede, Turkcell’in erişim şebekesini güçlendirme ve 5G’ye hazırlama projesi olan Access MPLS ile erişim ağında en uç noktaya kadar yedeklilik de sağlanacak. 5G’de ihtiyaç olan yüksek kapasiteleri sunacak altyapıyı oluşturan Turkcell’in fiber ağlarda 10 Gbit transport hızları sağlayarak Gigabit üstü mobil hızlara çıkılması da mümkün olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.