Turkish Cargo Çin’e penguen ve aslan taşıdı

Turkish Cargo Çin’e penguen ve aslan taşıdı

Canlı hayvan taşımacılığına son dönemde hız veren Turkish Cargo, bu kez başarılı bir operasyonla nesli tükenmekte olan 20 Humboldt Pengueni ve 20 aslanı Çin’de bulunan yeni yuvalarına taşıdı.Bayrak ta...

Canlı hayvan taşımacılığına son dönemde hız veren Turkish Cargo, bu kez başarılı bir operasyonla nesli tükenmekte olan 20 Humboldt Pengueni ve 20 aslanı Çin’de bulunan yeni yuvalarına taşıdı.

Bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları’nın başarılı alt markası Turkish Cargo, dünyanın 120 ülkesinde sunduğu özel kargo taşımacılığı hizmeti ile sadece müşterilerinin memnuniyetini kazanmakla kalmıyor aynı zamanda doğal yaşamın sürekliliğine de katkıda bulunuyor. Turkish Cargo, iklim değişikliğinin ortaya çıkardığı olumsuz koşullar nedeniyle nesli tükenme tehlikesi altına giren 11 penguen türünden biri olan Humboldt Penguenleri’ni başarılı bir operasyonla Riga Hayvanat Bahçesi’nden Çin Devlet Okyanus Akvaryumu’na taşıdı.

Letonya’dan Çin’e sorunsuz ulaştırıldılar

Hava kargo taşıyıcısı, Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Derneği (IUCN) listesinde bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan 20 tane Humboldt Pengueni’ni, Letonya’dan (RIX) İstanbul aktarmalı olarak Çin’e (PVG) ulaştırdı. Riga Hayvanat Bahçesi’nden teslim alınan penguenler, İstanbul aktarmalı olarak Çin’de bulunan ve Asya’nın en büyük akvaryumlarından biri olan Devlet Okyanus Akvaryumu yetkililerine sağlıklı bir şekilde teslim edildi. Turkish Cargo, IATA Live Animals Regulation (LAR) sertifikalı personelin ve veterinerin eşliğinde Çin’e ulaştırılan Penguenler burada türlerinin sürekliliği için daha iyi şartlarda koruma altına alınacak.

20 aslan Çin ve Bangladeş’e transfer edildi

Turkish Cargo’nun güvenli bir şekilde yeni yuvalarına ulaştırdığı tek yabani yaşam türü penguenler değil. Hava kargo taşıyıcısı IATA Live Animals Regulation (LAR) sertifikalı bakıcılarının ve veterinerin eşlik ettiği 6 yavru aslanı Bangladeş’e (DAC) ve 14 yetişkin aslanı da Çin’e başarılı ve sağlıklı bir şekilde taşıdı.

Dünyada en büyük 5 kargo şirketinden biri olma hedefini sürdüren Turkish Cargo, geçtiğimiz günlerde de Şikago’dan özel olarak tasarlanmış kaydırmaz zemine ve oval kenarlara sahip at ahırları kullanılarak İstanbul’a at getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.