Türkiye Milli Pediatri Derneği çocuk sağlığının gelişimine emek veren isimleri ödüllendiriyor

Türkiye Milli Pediatri Derneği çocuk sağlığının gelişimine emek veren isimleri ödüllendiriyor

Bu yıl 60’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Türkiye Milli Pediatri Derneği, Türkiye’de çocuk sağlığının gelişmesi ve pediatrinin ilerlemesine katkı sağlayanları ödüllendiriyor.21 Nisan tarihinde düzen...

Bu yıl 60’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Türkiye Milli Pediatri Derneği, Türkiye’de çocuk sağlığının gelişmesi ve pediatrinin ilerlemesine katkı sağlayanları ödüllendiriyor.

21 Nisan tarihinde düzenlenecek olan törende ‘2017 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ödülleri’ sahiplerini bulacak. Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Koordinatörü Kerem Hasanoğlu, derneğin üç bine yakın üyesi ve 27 şubesi bulunduğunu belirterek, “Derneğimiz Türkiye’de çocuk sağlığının gelişmesi ve pediatrinin ilerlemesi amacıyla kurulan bakanlıklar, üniversiteler, Uluslararası Pediatri Kurumu, Dünya Sağlık Teşkilatı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile merkezi Paris’te bulunan Uluslararası Çocuk Merkezi ile iş birliği yapan bir kuruluştur. 60. yılımız şerefine bizimle aynı kutsal amaç için çalışanlarla bir araya gelmek, kendilerine katkılarından dolayı derneğimiz ve tüm çocuklar için teşekkür etmek istiyoruz. Bu vesileyle günümüzde çocuk sağlığı alanında özellikle son yıllarda artan çocuk obezitesi ve savaş mağduru mülteci çocukların ruhsal tedavileri ile toplumda kaynaştırılması yönündeki çalışmalarımıza dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

‘2017 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ödülleri’ verilecek isimler şöyle:

“Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı emekli Öğretim Üyesi, Türkiye’de ilk kez büyüme eğrilerini belirleyen, pediatrinin duayenlerinden Prof. Dr. Olcay Neyzi, Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi, ulusal ve uluslararası kuruluşlardaki görevleri ile çocuk sağlığı konusunda büyük emekleri olan Prof. Dr. Münevver Bertan, Ankara Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi, Neanatolog, Dünya Sağlık Örgütünde uzun süre görev almış Türkiye Uluslararası Çocuk Merkezi Başkanı Prof. Dr. Tomris Türmen, Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi, Hematolog, çocuk hekimlerinin ve öğretim üyelerinin yetişmesinde büyük emeği olan Prof. Dr. Şinasi Özsoylu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.