Türkiye mutsuz ve huzursuz

Başlığı tekrar edelim:

Türkiye mutsuz ve huzursuz…

Neden acaba?

Hakkâri’de, Şırnak’ta, Suriye’de arka arkaya gelen şehit cenazeleri milletçe yüreğimizi yaktı.

Bir şehidimiz de Germencik’in Ortaklar mahallesinden Görkem AKKUŞ.

Şu mübarek ramazanın ilk günlerinde şehitlerimize Allah’tan sonsuz rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Anaların, kardeş ve eşlerin yüreği yandı.

Şehit olan kahraman askerlerimizin kimisi nişanlı, kimisi yeni düğün yapacak, kimisi yeni evlenmiş bir diğeri de 2 yaşında öksüz yetim kalan çocuğu ve dul eşi..

Herhalde ülkemiz de her gün yaşadığımız acılardan, kadın cinayetlerinden, ölümlerden ve arka arkaya gelen şehit cenazelerinden sonra ruh halimizi bir düşünün… Hele her gün örselenen moral değerlerimize ne demeli?

Eğer taş değilsen, vicdan sahibi bir insan, bir vatandaş olarak milletçe yaşanan bu sıkıntıları iliklerine kadar hissediyorsun.

Dertler, acılar, sıkıntılar coğrafyası bu ülke…

‘’Coğrafya kaderimizdir’’ demişler.

Yaşadıklarımızla demek bu coğrafya da yaşamanın bedelini mi ödüyoruz?

Bu bedeli zaten hem canımızla, hem kanımızla ödüyoruz. Hem de malımızla, paramızla ekonomik olarak ödüyoruz. Her gün akaryakıta yapılan zamla dolaylı dolaysız KDV ve ÖTV’li neyse ödüyoruz.

Sayın ilgili bakanlarım pek çok paket, program açıklamaları emir talimat genelge, çaba ve çalışmalarına rağmen çarşı pazarda ki, mutfakta ki yangın hala söndürülmüş değil bu geçen pazar günü Aydın-Efeler Kurtuluş pazarındaydım. Çok şükür yeni üretilen soğanın fiyatı 2.50 TL olduğunu gördüm ve çok sevindim. Patates ise 5 TL civarında satılıyor. Halkımız fakir fukara 10 liradan bu fiyatlara düşen soğan patates için çok değerli bir nimete sahip çıkmış olmanın sevincinden bayram ediyordu.

Şu sevinç duyduğumuz, mutlu olduğumuz halimize bakın… Küçük şeyler bile, bizim yaşamımızda büyük mutluluklar oluveriyor.

Pazar yerinde ki vatandaşlarımızla bu hafta soğanın fiyatı düşmüş, patates şu paraymış gibi konuşmalar yapılırken, söze katılanlardan bir vatandaşımız peş peşe sorularını sıralamaya başladı. Yaşlı bir amca  ‘’Oğlum bir KG kesik kaç para haberin var mı ?’’ 1 KG kese yoğurdu 10 TL olmuş, Kesik ise 15 TL olmuş. Tereyağı 35-40 TL olmuş. Hele peynirlerin Ezine ve tulum peynirinin yanına yaklaşacak hiç halimiz yok. Ramazan geldi. Daha ramazan gelmeden ortalık ateş pahası yangına döndü. Süt üreticisin de 1 Litre süt 160-180 Kr. Markette köy sütü diye satılan 350 Kr. Et fiyatı nerelerde biliyor musun oğlum?

Bu memleketin neyi eksik neyi yetiştirip üretemiyoruz? Bu pahalılık nasıl önlenecek diye dert yüklü konuşmaları devam etti.

Ülke olarak, Ekonominin düzeltilmesi, Hayat pahalılığının azaltılması, Emekli dar gelirli yoksul vatandaşlarımızın da biraz olsun nefes alma talepleri de hükümet gündemini çok zorladığı görülmektedir.

Ekonomik reçetelerle uygulama noktasında; çok ciddi titizlikle hazırlanan basın toplantılarını, güzel bir diksiyon, söz belagatıyla, el kol hareketleri yüzünde ki jest ve mimiklerle üniversite de ders veren bir hoca edasıyla tam hakkını verdiği vücut dili konuşturmalarıyla yapılan ‘’EKONOMİK PAKET’’ açıklamaları da yeni bir umut heyecan ve müjde vermekten uzak olmaya başladı. Somut sonuç alınmayan pratiği olmayan konuların konuşulması çok dikkat ve ilgi de çekmez oldu.

Çünkü üretim bitti üretim yok hepimiz tüketim toplumu olduk. Köyler boşaldı, Anadolu boşaldı, üreticimiz yıllarca ürettiği topraklara küstü. Şimdi de mazot, gübre ve benzeri yüksek maliyetler nedeniyle işletemediği o topraklarına borçları nedeniyle pek çoğunu da bankalar elinden aldı. Şimdi sıcak para bitti hormonlu şişirilmiş üretmeyen ekonomi duvara tosladı. Hepimiz o sıcak paranın refahıyla lüks tüketim alışkanlıkları için de avutulduk ya da uyutulduk sonra da yiyeceğimiz mercimeği nohudu pirinci ithal eden ülke haline geldik. Hatta acı soğanı da kuru samana da muhtaç olduk. Şu sıralar ramazan nedeniyle et ithal edeceğimiz söyleniyor. Bu yaklaşımlar bu zihniyet çalışmayı ve üretimi bitirdi.

17 yıldır tek başına milletimize hizmet eden AK Parti iktidarları ülkemizde duble yollar, boğaz köprüleri, marmaraylar, hızlı tren, havaalanları, şehir hastaneleri vb. Her alanda pek çok eser ve projeleri gerçekleştirdi.

Büyük okyanusları aşıp gelen bu iktidar dereyi geçerken boğuldu. Çarşı Pazar mutfakta ki yangını tam anlamıyla kontrol altına alamadı. Ayşe teyzenin tenceresi ile Ahmet amcanın pazar torbası unutuldu. Tarladan sofraya ürün zinciri kurulamadı.

Huzurlu, mutlu, refahın 82 milyona hakça adil bölüşüldüğü bereket dolu ramazanlar özlemi dileklerimle Müslüman Türk milletinin ve bütün İslam âleminin ramazanlarını tebrik ediyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum