Türkiyenin Ekonomik Geleceği Esbaşta Tartışılacak

Türkiye'nin Ekonomik Geleceği Esbaş'ta Tartışılacak

ESBAŞ tarafından “Yeni Dönemde Türkiye-Amerika-Avrupa Perspektifi: Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı; Fırsatlar ve Riskler” Konferansı 18-19 Eylül 2014 tarihlerinde, Ege Serbest Bölgesi, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu'nda düzenleniyor.

- ESBAŞ tarafından “Yeni Dönemde Türkiye-Amerika-Avrupa Perspektifi: Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı; Fırsatlar ve Riskler” Konferansı 18-19 Eylül 2014 tarihlerinde, Ege Serbest Bölgesi, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu'nda düzenleniyor.

Ekonomi Bakanlığı'nın himayelerinde, Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Amerikan Şirketler Derneği'nin (ABFT) destekleriyle düzenlenen bu konferans, şimdiye kadar bu konuda yapılmış en prestijli, konusunda uzman uluslararası kanaat önderlerinin görüşlerini aktaracağı bir konferans olacak.

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu konferansa, ülkemizin yanı sıra ABD ve Avrupa’dan 200 civarında yerli ve yabancı iş dünyası ve kamu lideri ile siyasetçi, bürokrat, yatırımcı ve yöneticinin gelmesi bekleniyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılarak açılış konuşmasını yapacağı konferansta ayrıca İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Mustafa Toprak da birer konuşma yapacaklar.

Konferansın Keynote konuşmacısı olan Greenberg Traurig, Global Uygulamalar Grup Başkanı James Bacchus’un “Küresel Ekonomide Türkiye: TTYO sürecinde, içinde ve dışında” konulu konuşması katılımcılar tarafından önemle ve merakla bekleniyor. Brookings Enstitüsü Amerika ve Avrupa Merkezi Türkiye Projesi Direktörü ve aynı zamanda TÜSİAD - Kıdemli Araştırmacısı Prof. Dr. Kemal Kirişci ise konuşmasında “Türkiye ve TTYO’da Zorluklar ve Fırsatlar” konusunda bakış açısını katılımcılarla paylaşacak.

Covington & Burling LLP Avrupa Politikaları Kıdemli Danışmanı, Avrupa Parlamentosu Eski Üyesi ve Avrupa Halk Partisi Eski Başkan Yardımcısı Wim van Velzen ise “Türk iş dünyasında fırsatlar ve Avrupa Birliği sürecinde atılacak adımlar” konulu bir konuşma yapacak. Gibson, Dunn & Crutcher Kurumsal Ortağı, ABD’nin eski Ekonomi, Enerji ve Ticari İlişkilerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Jose W. Fernandez’in “Türk Ticaret Politikası Işığında TTYO ve Amerika Birleşik Devletleri ile Ekonomik İlişkiler” konusunda aktaracakları da, merakla beklenenler arasında yer alıyor. Eski ABD Kongre Üyesi, Herrick, Feinstein LLP Ortağı Sn. Michael McMahon da konuşmasında “Türkiye’nin yerini güvence altına alma: TTYO parametrelerinde Türkiye ile ABD arasında Serbest Ticaret Anlaşması konusunda Washington’da lobi faaliyetleri” hakkındaki görüşlerini paylaşacak.

Konferansa Türkiye’den Ekonomi Bakanı Yardımcısı Adnan Yıldırım, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Dr. Bahadır Kaleağası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Şerif Egeli, TAI Başkanı Muharrem Dörtkaşlı, Kale Grup Teknik Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Türkiye-ABD Ekonomik İşbirliği Türkiye Kanadı II. Dönem Başkanı Osman Okyay gibi önemli isimler katılarak TTYO konusunun Türkiye’ye ve ekonomiye etkilerine değinecekler.

ABD ile güçlü ilişkilerimizin olduğu savunma ve havacılık sanayini temsilen Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Lockheed Martin Avrupa ve Amerika Başkan Yardımcısı Jonathan W. Hoyle, Sikorsky Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Genel Müdürü Sn. Anand E. Stanley ile Pratt & Whitney Uluslararası Programlar ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Sn. Clifford R. Stone gibi dünya devi şirketlerin üst düzey yöneticileri, Türkiye ile potansiyel işbirliklerini değerlendirecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.