Türkiye’nin En Uzun Soluklu Kaya Tırmanış Şenliği İzmir’de

Türkiye’nin En Uzun Soluklu Kaya Tırmanış Şenliği İzmir’de

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Köyü, 25-27 Nisan tarihleri arasında Türkiye’nin en uzun soluklu kaya tırmanış şenliğine ev sahipliği yapacak.

- İzmir’in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Köyü, 25-27 Nisan tarihleri arasında Türkiye’nin en uzun soluklu kaya tırmanış şenliğine ev sahipliği yapacak.

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Köyü, 11. kez Türkiye'nin en uzun soluklu kaya tırmanış şenliğine hazırlanıyor. Kaynaklar Kaya Tırmanış Şenliği, her yıl bu sporu profesyonel olarak yapan tırmanıcıların, amatör olarak ilgilenenlerin ve doğaseverlerin bir araya geldiği önemli bir şenlik olma özelliğini taşıyor. On yıl boyunca beş binden fazla katılımcının yer aldığı, binlerce kamp çadırının kurulup toplandığı, onlarca konser ve etkinliklerin gerçekleştiği festival, Türkiye'nin en uzun soluklu kaya tırmanış festivali unvanını taşıyor.

1996 yılında keşfedilen Kaynaklar Tırmanış Bahçesi, hava şartlarının tüm sene tırmanmaya imkan vermesi, ulaşım kolaylığı, rota çeşitliliği açısından sporcular için oldukça önemli bir bölge olarak nitelendiriliyor. Yerli ve yabancı bini aşkın tırmanıcı ve doğaseverin katılması beklenen şenlik programında ödüllü yarışmalar, dia ve film gösterimleri, yoga seansları, konserler gibi pek çok etkinlik de yer alıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (DEÜNDAK) ve Dokuz Eylül Üniversitesi SKS Daire Başkanlığı’nın düzenlediği festivalde heyecan tutkunları zorlu rotalarda kaya tırmanışları gerçekleştirecek.

TÜRKİYE’NİN EN UZUN SOLUKLU KAYA TIRMANIŞ ŞENLİĞİ İZMİR’DE

TÜRKİYE’NİN EN UZUN SOLUKLU KAYA TIRMANIŞ ŞENLİĞİ İZMİR’DE

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.