Türkiye’nin ’Gamze’si Kansere Yenik Düştü

Türkiye’nin ’Gamze’si Kansere Yenik Düştü

Türkiye’nin kendisi için seferber olduğu lösemi hastası Gamze Akbaş (31) İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türkiye’nin kendisi için seferber olduğu lösemi hastası Gamze Akbaş (31) İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türkiye’nin “Oğlum Atakan için yaşamak istiyorum” çığlıklarıyla tanıdığı lösemi hastası Gamze Akbaş, tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Türkiye, lösemi hastası İzmirli bankacı Gamze Akbaş’ı, 3 yaşındaki oğlu Atakan’a yazdığı mektupla ve "Ölmek istemiyorum, Atakan’ın büyüdüğünü görmek istiyorum" feryadıyla tanıdı. Doktorlar tarafından 3 aylık ömrünün kaldığının söylenmesi ve genç annenin yürekleri titreten feryadı, bir anda ülkenin gündemine oturdu. 20 bin kişi kan vermek için sıraya girdi. Türkiye’nin ’Gamzeli anne’ diye nitelendirdiği Akbaş, oğlunun onu hasta haliyle görmemesi için ondan aylarca uzak kaldı. Uygun kemik iliği ise aylar sonra İtalya’da bulundu ve genç anne hasretini çektiği oğluna kavuştu. Ancak Gamze Akbaş sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Akbaş’ın yaşama tutunma sebebi olan oğlu Atakan’ın ise annesini kaybettiğinden henüz haberi olmadığı belirtildi.

“KELEBEKLER KADAR KISA OLMAYACAK ÖMRÜM”

Son röportajını 4 Şubat’ta röportajını İHA’ya veren Gamze Akbaş, “Kelebekler kadar kısa olmayacak ömrüm” diyerek yaşama azmini göstermişti. Dünya Kanser Günü’nde kendisiyle aynı kaderi taşıyan Melis Akbaş’ın hayat resmi hediye ettiği Gamze Akbaş son röportajında şunları söylemişti:

“Hediyen için o kadar sevindim ki. Kalplerimiz birbirimizle aynı atıyor. Bu zaferi biz yendik. Yenecek olanlar da var. Kelebekler kadar renkli, ama kelebekler kadar da kısa olmayacak ömrümüz. Tamam mı? Ben senin düğününe geleceğim. Sende benim oğlumun düğününe geleceksin. Oy yandı yavrusuna, ben yandım yavruma. Ben oğlumu göremeyeceğim diye, o gözlerinin önünde eriyecek diye. Aslında farklı gibi ama aynı ortak duyguydu yaşadığımız. Hayata tutunmak zorundaydık. O evladı için, ben oğlumun yanında olmam için şu an işe yaramasam da hiç olmazsa nefes alıyorum. Bunun mutluluğu çok güzel. Soyadlarımızdan dolayı akraba olduğumuzu düşünenler çok oldu. Kader ortaklığımız varmış öyle diyelim. Akraba değiliz. İnşallah sonumuz güzel olur önemli olan o. Renkli renkli günlerimiz olsun.”

“ÖLMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE TUTUNACAK DALINIZ SİZİ ÇEKİYOR”

Çok zor günler geçirdiğini belirterek kanser hastalığıyla mücadele edenlere de tavsiyelerde bulunan Akbaş, sözlerine şöyle devam etmişti:

“Sevdiklerinizin yanınızda olması çok önemli. Eşim, anne, babam kardeşim, Atakan. Hastanedeyken hem ölümü düşünüyorsun hem de Atakan’la buluşunca yapacağın şeyleri düşünüyorsun. Bir şeye muhakkak tutunmak lazım. Her şey o zaman daha inançlı ve güzel oluyor. Hastalığı hiçbir zaman düşünmedim. Çektiğiniz acılar hepsi unutuluyor. Tutunacak dalınız varsa ölmeyi düşündüğünüz an o tutunacak dal gelip sizi o kuyudan çıkarıyor.”

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Akbaş’ın cenazesi, yarın Karşıyaka Ali Gültekin Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verilecek

TÜRKİYE’NİN KENDİSİ İÇİN SEFERBER OLDUĞU LÖSEMİ HASTASI GAMZE AKBAŞ (FOTOĞRAFTAKİ) İZMİR'DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ. (ARŞİV)

TÜRKİYE’NİN KENDİSİ İÇİN SEFERBER OLDUĞU LÖSEMİ HASTASI GAMZE AKBAŞ (FOTOĞRAFTAKİ) İZMİR'DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ. (ARŞİV)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.