Türkonfed Başkanı Onatça Uyardı

Türkonfed Başkanı Onatça Uyardı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, “Türkiye son 10 yılda aynı seviyede büyüyor bu da Türkiye’nin orta gelir tuzağında olduğunu gösteriyor" dedi.

- Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, “Türkiye son 10 yılda aynı seviyede büyüyor bu da Türkiye’nin orta gelir tuzağında olduğunu gösteriyor" dedi.

İzmir Sanayici ve İş adamları Derneği’nin Ağustos ayı Çarşamba toplantısı İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlendi.

Toplantıya, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça konuşmacı olarak katıldı, "Orta Gelir Tuzağı ve Türkiye Ekonomisi’’ni anlattı.

Onatça, “Türkiye son 10 yılda aynı seviyede büyüyor bu da Türkiye’nin orta gelir tuzağında olduğunu gösteriyor. Ekonomilerin kişi başına düşen gelirde belli bir gelir düzeyine ulaştıktan sonra oraya sıkışıp kalması orta gelir tuzağı olarak ifade ediliyor. Türkiye’nin orta gelir tuzağından çıkması ve 2023 hedeflerine varması için 3 İstanbul’a ihtiyacı vardır. Doğu'da, Güney'de ve Batı'da olmak üzere İstanbul gibi çevresindeki illeri de kendisi ile kalkındırabilecek illere ihtiyaç var. Bununla beraber kadınlarında iş hayatına ve üretime geçmesi ve katkıda bulunması gerekiyorken bu oranın çok düşük olduğunu görüyoruz. Bunu başarmak için 2023 hedefine, güçlü bir Türkiye hedefine ulaşmak için kuşkusuz en önemli unsur eğitimdir. Bunun için altyapısı güçlü Üniversite ve mesleki eğitim merkezlerinin açılması ve desteklenmesi lazım. Bugün görüyoruz ki üniversiteden mezun olan gençler hiç birimizin istediği işi yapamamaktadır bunun önüne geçilmeli ve mesleki eğitimler artmalıdır” dedi.

Türkiye’deki son gelişmelere de değinen Onatça, Suriye’den gelen mültecilerin sorun oluşturduğunu ve bölge halkının endişelendiğini dile getirerek mülteci sayısının Avrupa Birliği (AB) kararı yıllık 25 bin mülteci iken bu rakamın Türkiye’de 2 milyon olduğunu vurguladı. Onatça ayrıca, Suriye’den gelen mülteciler düşük ücretler ile çalışıp haksız bir iş ortamının oluşmasına sebep olduklarını sözlerine ekleyerek konuşmasını noktaladı.

TÜRKONFED BAŞKANI ONATÇA UYARDI

TÜRKONFED BAŞKANI ONATÇA UYARDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.