Tutuklu Başkan Akşit Hastaneye Kaldırıldı

Tutuklu Başkan Akşit Hastaneye Kaldırıldı

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Biriği’nin efsanevi Başkanı Hulisi Akşit, tutuklu olduğu cezaevinden tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Biriği’nin efsanevi Başkanı Hulisi Akşit, tutuklu olduğu cezaevinden tedavi için hastaneye kaldırıldı. Fıtık ameliyatı için hastaneye kaldırılan Başkan Akşit’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken Başkan Akşit, hasta yatağından da Aydın Esnafını ve Aydın sanayisini konuştu.

Cezasının zaman aşımına uğramasına 2 gün kala geçen yıl Mart ayının son haftasında Konya’da yakalanarak tutuklanan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 33 yıllık Başkanı ve Türkiye Kahveciler Federasyonu Başkanlığı da yapan Hulusi Akşit, hayatı boyunca ülkesi ve Aydın’ın menfaati için mücadele ettiğini belirterek “Doğru bildiğimi her zaman her yerde hiç çekinmeden konuştum. Doğru bildiğimi yaptım. Kendi hesabıma bir çok şey kaybettim ama Aydın ve Aydın’daki esnaf ve sanatkarlarımız adına çok şey kazandığım için mutlu ve mesudum. Yaklaşık 33 yıl süren görev sürmede sürekli söyledim. Bugün yine söylüyorum. Aydın’da esnaf ve sanatkarlık yok oluyor. Bu memleketi düşünenler zanaatkar yetiştirsin. Çok değil 15-20 yıl sonra sanayide vida sıktıracak bir esnaf bile bulmazsanız şaşırmayın. Çünkü süreç bu yöne doğru ilerliyor” dedi.

Bilindiği gibi Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB)’un yaklaşık 33 yıl başkanlığını yapan ve Birliği Vardar İşhanı’ın bir katındaki birkaç odadan alıp Türkiye’de örneği az rastlanan bir binaya kavuşturan Hulusi Akşit, aynı zamanda Aydın Sanatkarlar Toplu İşyeri İhtisas Siteleri Yapı Kooperatifi (ASTİS) Başkan Yardımcısı görevini de yürüttüğü sırada çekilen 183 bin 700 liralık kredinin 175 bin 300 lirasını Aydın Spor Kulübü’ne borç olarak aktardığı ve kredinin 2 bin 400 lirasının kayda geçirilmediği iddiası ile açılan davada Akşit 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum