Tuzla Çocuk Kitapları Fuarına Minik Okurlar Akın Etti

Tuzla Çocuk Kitapları Fuarına Minik Okurlar Akın Etti

Tuzla’da açılan Çocuk Kitapları Fuarına binlerce minik okur akın etti. Çocukların ceplerindeki son kuruşa kadar kitap aldığı fuarda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da yazdığı kitapları minik ok...

Tuzla’da açılan Çocuk Kitapları Fuarına binlerce minik okur akın etti. Çocukların ceplerindeki son kuruşa kadar kitap aldığı fuarda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da yazdığı kitapları minik okuyucuları için imzaladı.

Tuzla Belediyesi tarafından çocuklara kitap okumayı sevdirmek amacıyla düzenlenen Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı, 2 gün önce kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tuzla Marina’da dev çadır içerisine kurulan kitap fuarı, iki gün boyunca 14 bin minik okuyucuyu ağırladı. 68 Yayınevinin katıldığı fuarda birbirinden eğlenceli  yüzlerce çeşit kitap minikler için stantta yerini aldı.  Fuarda gün boyunca devam eden yazar okur buluşmalarıyla çocuklar satın aldıkları kitapları imzalatma fırsatı yakalarken merak ettikleri kahramanları da yazarlardan dinliyor. İki çadırda hizmet veren fuarın bir kısmı minikleri eğlenceli etkinliklerle buluşturan bir alan olarak ayrıldı. Minikler kitap alışverişinin ardından  etkinlik alanında geleneksel gölge oyunları, tiyatrolar ve yarışmalarla tarihte eğlenceli bir yolculuk yapma imkanı da buluyor.

Başkan Dr. Yazıcı minikler için  kitap imzaladı

Çocuklara özel olarak dizayn edilen fuarda Tuzla Belediyesi de 10’un üzerinde çocuklara uygun kültür yayınıyla stantta yerini aldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eşi Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte fuarı ziyaret etti. Stant yetkililerinden fuar hakkında bilgiler alan Yazıcı, daha sonra kendi yazdığı kitapları minik okuyucuları için imzaladı. Çocuklarla ayrı ayrı ilgilenen Başkan Yazıcı, çocuklara kitap okumanın öneminden bahsetti.

“Gelecek yıllardaki Tuzla’nın bize emanet olduğunu düşünerek, genç nesillere yatırım yapıyorum”

Çocuk Kitap Fuarında kaleme aldığı kitaplar için düzenlenen imza töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Benim yazdığım kitap minik okurlarıma ağır kaçacak ama insanın teknolojik yalnızlığı biraz daha iyi olacak. Demokrasinin kısa tarihi kitabı biraz daha büyük kardeşlerimize etki edecektir. Demokrasinin kısa tarihini derlemeye verdik. Bunu da yaparsak kendi kitaplarımla beraber paylaşımlarımı, deneyimlerimi, okuduklarımı çağımızla sentezleyerek yeni nesillere aktarma gayreti içerisinde bir baba, bir doktor ve bir siyasetçi olarak elimden geleni yapacağım. 15 yıl sonraki Tuzla’nın da bize emanet olduğunu düşünerek genç nesillere yatırım yapmaya çalışıyorum” dedi.

“Teknolojik yeni neslin kitapla çok fazla arası yok”

Kitap fuarının çocuklar için yararlı olacağını söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr.  Şadi Yazıcı’nın Eşi Dr. Fatma Yazıcı ise, “Teknolojik yeni neslin kitapla çok fazla arası yok. Yeni neslin daha çok teknolojiyle araları iyi olduğu için, onları kitaplara ısındırmak adına Tuzla’da yapılan böyle çalışmanın yararlı olacağını düşünüyorum. Çok güzel olan bu çalışma için ben emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

"Kitap Okumak çok güzel"

Aksiyon kitaplarını sevdiğini söyleyen Amir Sargovargın, “Ben kitap okumayı seviyorum. Aksiyon kitabı aradığım fuarı çok güzel buldum. Fuar sayesinde Başkanımız Şadi Yazıcıyı da görmüş oldum” şeklinde konuştu. Bilgievlerinden geldiğini ifade eden Hatice Özden, “Hoşuma giden kitapları aldım. Kitap Fuarlarını çok seviyorum. Arkadaşlarımla kitap fuarını gezmeyi seviyorum” dedi. Kitap okumayı çok sevdiğini belirten Tuğba Balcı ise, “Kitap fuarını çok sevdim, bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Kitap okumak çok güzel ve insanlara hayatı öğrenmesine katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı Tuzla Marina’da 4 Aralık tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.