UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Yine Sevilla Oldu

UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Yine Sevilla Oldu

UEFA Avrupa Ligi finalinde Ukrayna temsilcisi Dnipro Dnipropetrovsk ile karşılaşan İspanyol ekibi Sevilla, rakibini 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.Polonya’nın Varşova şehrindeki National Stadyumu’nda...

UEFA Avrupa Ligi finalinde Ukrayna temsilcisi Dnipro Dnipropetrovsk ile karşılaşan İspanyol ekibi Sevilla, rakibini 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

Polonya’nın Varşova şehrindeki National Stadyumu’nda İngiliz hakem Martin Atkinson’ın yönettiği mücadele oldukça tempolu başladı. 7. dakikada Ukrayna ekibi Nikola Kalinic ile 1-0 öne geçti. Sevilla bu gole 28. dakikada karşılık verdi. Bacca’nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Grzegorz Krychowiak’un şutunda top filelerle buluştu skor 1-1 oldu. 31. dakikada Reyes’in defansın arkasına attığı topla buluşan Bacca ceza sahası sağ çaprazından vuruşunda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi. İlk yarının sonlarına doğru Dinipro, Sevilla ceza sahası dışında tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. 44. dakikada topun başına geçen Ruslan Rotan enfes bir vuruşla eşitliği sağladı. (2-2) İlk yarı yarı bu skorla sona erdi.

ikinci yarıda Sevilla öne geçmek için baskısını artırırken, Dinipro ise kontrataklarla rakip kalede tehlikeli olmaya çalıştı. 73. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Bacca, Sevilla’yı 3-2 öne geçiren golü kaydetti. İlerleyen dakikalarda gol sesi çıkmayınca Sevilla üst üste ikinci kez, toplamda da 4 kez UEFA Avrupa Ligi Kupası’nı müzesine götürerek tarihe geçti.

Öte yandan Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’ni şampiyonu olarak gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt olarak katılmaya hak kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.