Ufukta Sandık Göründü

Sandık ufukta göründü. Yüksek Seçim Kurulu 2 Nisan için hazırlık yapıyor. Tansiyonun iyice yükseldiği TBMM Genel Kurulu’nda öyle gergin ve ilginç görüntülere şahit olduk ki, dünyaya rezil olduk. Anayasa değişikliği sancılı bir sürecin sonunda AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin destekleriyle kabul edildi. Bazı MHP’li milletvekillerinin itirazı sonucu değiştirmeye yetmedi.

Anayasa değişikliği Şubat başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması bekleniyor. Anayasa değişikliğinin, 2 Nisan’da referanduma sunulmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Aldığımız bilgiye göre; Referandumda kullanılacak oy pusulaları da hazır hale getirildi. Pusulada, kahverengi ve beyaz renkte bölümler olacak. Anayasa’ya ‘evet’ diyenler beyaz bölüme, ‘Hayır’ diyenler ise kahverengi bölüme mühür basacak.

Bütün bunlar şu anlama geliyor; 2 Nisan’a kadar Türkiye’yi daha hareketli, daha hararetli günler bekliyor. Hayırlısı ile bu günleri de atlatacağız inşallah!

Bu süreçte daha dikkatli, daha sağduyulu olmak gerekiyor. Kim ne yaparsa yapsın son sözü sandıkta Türk Milleti söyleyecektir.

Aydın açısından sandık etkisini konuşacak olursak, bu AK Parti ve MHP’nin seçim kampanyasını birlikte yürüteceği ilk referandum olacak. Her ne kadar MHP üst yönetimi ‘Evet’ dese de Ülkücü hareketin önemli isimleri ise açıkça ‘Hayır’ diyor. Bu süreçte ikna olmaları pek mümkün görünmüyor. Ayrıca parti tabanının henüz ikna edildiği söylenemez. Demem o ki ‘Evet’ciler ülkücülerden beklediği desteği bulamayacak.

AK Parti’nin yanlış politikaları nedeniyle merkez sağ Aydın’da ağırlıklı olarak CHP ve MHP’yi destekliyor. MHP’nin iktidar partisinin yanında yer alması nedeniyle merkez sağ oyları CHP’ye kaptırması kaçınılmaz görünüyor.

Aydın’da en çok merak edilen konu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun referandumda takınacağı tavır! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sokak sokak ‘Hayır’ kampanyası yürütülmesi için örgüte verdiği talimata rağmen, CHP’li Çerçioğlu’nun Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın ricasıyla ‘Hayır’ kampanyasına katılmayacağı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye 1071 dolar bozdurarak göz kırpan Çerçioğlu’nu yakından tanıyanlar için bu durum hiç de şaşırtıcı değil. Karar ve uygulamalarından son derece rahatsız oldukları Özlem Çerçioğlu’nun referandumda ‘ortalıkta görünmemesi’ CHP’liler için bardağı taşıran son damla olabilir.

Zira bu süreçten sonra sıradaki sandıklar ufukta görünecek. Süreç normal seyrinde işlerse 2019 yılında yerel, cumhurbaşkanlığı ve genel olmak üzere tüm sandıklar önümüze gelecek. Ancak Anayasa değişikliği sonrasında daha erken tarihlerde sandıkları önümüzde bulabiliriz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.