Ufukta Seçim Göründü..

Siyaset kulislerini yakından gözleyenler, 2019’da yapılması gereken yerel seçimlerin öne çekilme olasılığının çok yüksek olduğunu iddia ediyor.

Büyük bir ihtimalle yerel seçimler 2018 yılının bahar aylarında yapılacak.

Yani  1,5 yıl gibi bir süre var..

Uzun bir süre değil, göz açık kapayıncaya kadar  geçer gider..

AK Parti mini Anayasa paketi görüşmeleri sırasında CHP ve MHP’ye şu öneriyi getirmişti:

“Yerel seçimleri öne alalım, genel seçimler eskiden olduğu gibi 5 yılda bir yapılsın”

Öneriye CHP ve MHP’den net bir yanıt gelmedi.

Bu iki partinin yetkili kurullarının AK Parti’nin yerel seçimlerin öne seçilmesi önerisini değerlendirdiğini, bunu yaparken de teşkilatın nabzını tutmaya çalıştığı biliniyor.

Bunun yereldeki ilk işaretini AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş verdi. Savaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun sulandırdığı şu sözleri söyledi:

“2019 yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak zorunda olduklarını vurgulayan Savaş, "Bir milyar bütçesi olan bir belediyenin, kayda değer bir projesinin olmaması, bunların bu işi başaramadığını gösteriyor. Bakın bir köprülü kavşak, battı çıktı projesini bile bir yılda bitiremediler. En büyük projeleri buydu. Daha başka da projeleri yok. Varsa yapsınlar, yapamazlar. Çünkü cesaret edemezler. Aydın Büyükşehir'i almak zorundayız. Hükümet nezdinde hizmet alıyor vatandaşlarımız. Ama belediye nezdinde hizmet alamıyorlar. Vatandaşlarımıza da AK Partili belediyeler nezdinde hizmet nasıl verilir tattıracağız. Aydın'da AK Partili Belediye Başkanı olmalı. O sarı binaya AK Parti bayrağını asmalıyız.”

Mustafa Savaş’ın bu sözleri ne kadar sağlıklı, ne kadar ayakları yere basıyor tartışılır. Evet, Özlem Çerçioğlu’na yönelik eleştirilerinde sonuna kadar haklı. Çerçioğlu’nun başarısızlığı artık tescilli. Buna rağmen AK Parti Aydın’da iktidar partisi gibi hareket etmiyor. Yolsuzluk ve şaibeli ihalelerde gündeme gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde kızılca kıyamet kopuyor. Belediye çalışanları Özlem Çerçioğlu’nu sevmiyor. CHP’liler bile “Özlem Çerçioğlu ile seçim kazanamayız” deyip kazan kaldırmaya hazırlanıyor ama AK Parti’den ses çıkmıyor. Ömer Özmen maalesef yüzde 2’lik bir partinin il başkanıymış gibi hareket ediyor. Bu yüzden AK Partililer umutlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlamış durumda…

Demem o ki, ülkede iktidar olan AK Parti Aydın’da muktedir değil. Bu yüzden AK Parti teşkilatları silkinip kendine gelmesi lazım. Siyasette bir saat uzun bir zamandır gerçeğinden hareketle.. üstelik Özlem Çerçioğlu’nun halkın gözünden düşmüş olmasına karşılık sandık başında sonuç en olur bunun yanıtını vermek şimdilik çok güç..

Burada önemi olan nokta yerel seçimlerde, özellikle belediye başkanlığı seçiminde seçmenin tercihini partiden çok adaya göre yapmış olması..

Aydın’da geçmişte bunun çok örnekleri var..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.