Uğur Mumcu Aydın’da Anıldı

Uğur Mumcu Aydın’da Anıldı

CHP Efeler İlçe Gençlik Kolları Örgütü, uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu düzenlediği bir etkinlikle andı.

AYDIN 24 HABER 

24 Ocak 1993’te bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu Efeler ilçesi Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda CHP Efeler İlçe Gençlik Kolları Örgütü’nün düzenlediği bir etkinlikle anıldı. Etkinliğe, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Saadet Kavasgil, Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Kemal Güneri, Efeler Gençlik Kolları İlçe Başkanı Kaan Erçetin ve vatandaşlar katıldı.

kaan-ercetin.jpg“UĞUR MUMCU! GÖZÜN ARKADA KALMASIN”

Etkinliğin açılış konuşmasını CHP Efeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kaan Erçetin yaptı. Erçetin, Uğur Mumcu’dan sonra onun gibi araştırmacı gazetecinin çıkmadığını belirttiği konuşmasında; Uğur Mumcu’nun 12 Mart 1971 Muhtırası döneminde yaşanan olayları anlatıp eleştirdiği kitabı olan Sakıncalı Piyade’den söz ederek, “Uğur Mumcu! Gözün arkada kalmasın. İşte bu salon sakıncalı piyadelerle dolu” dedi. Erçetin konuşmasını Uğur Mumcu’nun şu sözleriyle bitirdi: “Ben, Atatürkçüyüm. Ben, cumhuriyetçiyim. Ben, laikim. Ben, anti-emperyalistim. Ben, tam bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben,özgürlükçüyüm. Ben, insan hakları savunucusuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben; yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha dek, araştırarak yazdığım hiç bir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır!

kemal-guneri-001.jpgErçetin’den sonra konuşan CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Kemal Güneri ise, Uğur Mumcu’nun kişiliği ve mücadelesi hakkında bilgiler sundu.

KALPAKSIZ KUVAYİ MİLLİYECİ

Daha sonra CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci kürsüye geldi. 24 Ocak 1993 yılında kanlı bir Pazar sabahında Ankara’da evinin önünde arabasına konulan bombayla katledilen Uğur Mumcu’nun Türkiye’nin aydın insanı olduğunu kaydeden İnci, “Bu ülkede hayatını kalemiyle kazanan ve bu ülkedeki insanların mutluluğu ve huzuru için çaba sarfeden bir insandı. İlke ve değerleri için yaşayan tartışmasız bir kalpaksız Kuvayi Milliyeciydi” dedi.

UĞUR MUMCU’YU ANMAK…

bayram-inci-005.jpgUğur Mumcu’nun yazdığı yazılardan örnekler vererek sözlerine devam eden İnci, “Yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde Uğur Mumcu’yu anmak, onun savunduğu tüm değerleri savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmaktır. Emperyalizme karşı direnmek, tam bağımsızlığı savunmaktır. Uğur Mumcu’yu anmak, alt kimlikler, din ve mezhepler üzerinden çatışmaya, bölünmeye, özerlik projelerine hayır demektir. Ulus devlete ve ulusal kimliğe sıkı sıkıya sarılmaktır. Devlet mallarının özelleştirme adı altında talanına karşı çıkmak, toprak reformunu savunmaktır” sözleriyle Uğur Mumcu’nun mücadelesini anlattı.

 

hikmet-saatci-008.jpg

SİLAHTAN DAHA ETKİLİ

Her yılın Ocak ayında içine hüzün kapladığını belirten CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, “Halkının aydınlanması için elinde silahı olmayan fakat silahtan daha etkili kalem olan Uğur Mumcu’yu anıyorum” ifadelerini kullandı.

GÜLDAL MUMCU’DAN SELAM GELDİ

Uğur Mumcu’nun eşi CHP İzmir Milletvekili “Güldal Mumcu’nun selamını getirdim” diyerek sözlerine başlayan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Güldal ablamız böyle bir toplantının yapılacak olmasına çok sevindi. Ocak aylarında hep hüzünleniyorum. Bu hüzün benim Cumhuriyeti koruma duygularımı perçinliyor” dedi.

metin-lutfi-baydar-003.jpgBAYDAR’IN DUYGULANDIRAN ANISI

Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde görev yaptığı sırada Güneydoğu’da ayağı parçalanan bir asker babasının sözlerinin kendisini çok etkilediğini belirten Baydar’ın anısı salonda bulunanları duygulu anlar yaşattı. Baydar, o günü şöyle anlattı: “Ayağı parçalanan askerin ayağını diz altından kesmek zorunda olduğumuzu babasına söyledim. Askerin babası da dedi ki; ‘Bu benim tek oğlum. O küçükken acı çekmesin diye tırnaklarını dikkatlice kesiyordum, sen bacağını kesiyorsun. Ama bu vatana feda olsun!’ dedi.” Baydar, Cumhuriyetin ayağı kesilen asker, bu vatana feda olsun babalar ve Uğur Mumcu gibiler yüzünden ayakta olduğunu kaydetti.

“VURULDUK EY HALKIM UNUTMA BİZİ!”

Yapılan konuşmaların ardından Uğur Mumcu, belgesel gösterimi ve Fuat Becet’in seslendirdiği türkülerle anıldı. 2 saat süren program, Nurhayat Yılmazer, Zülfa Kozluca Süslü, Kaan Erçetin, Altan Kemerci, Mustafa Sancaktar’ında aralarında bulunduğu bir grup izleyicinin Uğur Mumcu’nun “Vurulduk ey halkım unutma bizi!” adlı şiirini okumasıyla son buldu.  

ugur-mumcu-aydin’da-anildi.JPG

ugur-mumcu-aydin’da-anildi-001.JPG

ugur-mumcu-aydin’da-anildi-002.JPG

ugur-mumcu-aydin’da-anildi-003.JPG

ugur-mumcu-aydin’da-anildi-004.JPG

ugur-mumcu-aydin’da-anildi-005.JPG

ugur-mumcu-aydin’da-anildi-006.JPG

ugur-mumcu-aydin’da-anildi-007.JPG

ugur-mumcu-aydin’da-anildi-008.JPG

ugur-mumcu-aydin’da-anildi-009.JPG

ugur-mumcu-aydin’da-anildi-010.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum