Ukraynalı Kanser Hastası Küçük Kızın Umudu Türkiye Oldu

Ukraynalı Kanser Hastası Küçük Kızın Umudu Türkiye Oldu

Neuroblastoma hastası Ukraynalı küçük İana, ailesi ile birlikte geldiği Türkiye’de hastalığını yenmeye çalışıyor. Ukrayna’da adına yardım kampanyası düzenlenen minik kız, tedavisi için hayırseverlerde...

Neuroblastoma hastası Ukraynalı küçük İana, ailesi ile birlikte geldiği Türkiye’de hastalığını yenmeye çalışıyor. Ukrayna’da adına yardım kampanyası düzenlenen minik kız, tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yaşayan 3 buçuk yaşındaki neuroblastoma (sinir hücrelerinden çıkan tümör) hastası İana Dıakıvnych, ailesi ile geldiği Türkiye’de yaşam mücadelesi veriyor. İstanbul’da özel bir hastanede tedavi gören küçük kız Ukrayna’da adına düzenlenen kampanya ile tedavi masraflarını karşılıyor. Sigortasının yurtdışındaki tedavi masraflarını karşılamadığı için küçük İana hayırseverlerden yardım bekliyor.

Küçük kız Türkiye’de yaşama tutunmaya çalışıyor

Ukrayna’daki doktorlarının umut görmeyerek ’yaşamaz’ dediği küçük kız Türkiye’de gördüğü tedavi sayesinde 5 aydır yaşama tutunuyor. Ukrayna’da adına başlatılan yardım kampanyası ile tedavisini sürdüren küçük İana, tedavi sürecinin henüz çok başında. Kemoterapi kurları bittikten sonra 3 farklı ameliyat daha olması gereken küçük İana tedavi masrafları için yardım bekliyor.

"İyi olacağını ümit ediyoruz"

Tedavi sürecini anlatan anne Flora Dıakıvnych, "İlk öğrendiğimiz zaman şok yaşadık böyle şey çocuğumuzun başına nasıl gelir diye. Kendi ülkemizde kontrole gittik, 4’üncü dereceden neuroblastoma olduğunu öğrendik. Burada artık kemoterapinin 6’ncı kurunu bitirdik. Çocuğun durumu daha iyi ama halen ne olacağını bekliyoruz. Daha iyi olacağını ümit ediyoruz. Çünkü bu aldığı kemoterapiden sonra çekimler yapılacak o şişliğin durumuna bakılacak. Herkese teşekkür ediyorum. Bütün yardım edenlere düşünenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.