Ulema’dan Eski Türkiye Ve Yeni Türkiye Yorumu

Ulema’dan Eski Türkiye Ve Yeni Türkiye Yorumu

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Nesrin Ulema, "Atatürk’e karşısınız" eleştirilerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Şu cumhuriyet ve Atatürk şemsiyesi altından çıkın artık. Bu size zarar veriyor” dedi.

- AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Nesrin Ulema, "Atatürk’e karşısınız" eleştirilerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Şu cumhuriyet ve Atatürk şemsiyesi altından çıkın artık. Bu size zarar veriyor” dedi.

Ege İş Kadınları Derneği'nin (EGİKAD) aylık istişare toplantısının konuğu olan AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Nesrin Ulema, “Bize Atatürk'e karşısınız diyorlar. Bu kabul edilemez bir şey. Türkiye’nin güçlü bir muhalefete ihtiyacı var. Biz cumhuriyet sayesinde bu ülkede eğitim alabildik, cumhuriyetin kazanımlarını gözardı edemeyiz. Ancak, Mustafa Kemal'in kurduğu bu cumhuriyetin hedefleri vardı. Bu ülkeyi kalkındırmak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için ortaya konmuş hedefler vardı. Biz neden o hedeflere ulaşmak için çalışmıyoruz? Ben muhalefete şunu söylüyorum; şu cumhuriyet ve Atatürk şemsiyesi altından çıkın artık. Bu size zarar veriyor. Bizim yaptıklarımızda bir açık bulmak yerine, yapıcı muhalefet yaparak kendi projelerini de anlatsalar keşke, ben bunu arzu ederdim. Yani muhalefetin de bu ülkede güçlü olması gerekiyor” diye konuştu.

ESKİ TÜRKİYE YENİ TÜRKİYE YORUMU

Sohbet sırasında Türkiye'nin atlattığı badireler ve bugün gelinen noktadan söz eden Ulema, “Eski Türkiye, Yeni Türkiye ne demek?” sorusuna şu cevabı verdi: "Bizim bir tek ülkemiz var. Ama bu bir tek varlığımız, zaman geçtikçe eskiyebilir onun üzerine yenilikler yapmamız gerekiyor. Biz toplum olarak yakın siyasi tarihimizi gerçek anlamda izleyememişiz. Bu nedenle son 100-150 yıllık tarihimize çok net bakmamız gerekiyor. Türkiye her dönemde yeni senaryoların hedefi oluyor, figüranlar değişse de planlayıcılar aynı. Ancak artık milletimiz neyin ne olduğunu geçmişi de çok iyi okuyarak biliyor ve bütün karar o sandıkta veriliyor. Bizim yeni Türkiye dediğimiz kısımda; kim olursa olsun o şapkasını, cübbesini bir kenara koyup, bir siyasi parti kurup, milletin ayağına gidip, sandıkta da milletten destek alırsa iktidara gelmesinden söz ediyoruz. Bizim yeni Türkiye'den kastımız budur.”

“KADINLARIN ‘BİZ BURADAYIZ’ DEMESİ GEREKİYOR”

Siyasetin her alanında kadınların çok daha fazla yer alması gerektiğini kaydeden Ulema, hiçbir görevin tepside hazır sunulmadığını hatırlatarak seçim öncesi kadınlara şöyle seslendi: "12 yıl partimin yetiştirdiği bir kadın siyasetçi olarak farklı görevlerde ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle siyasette daha çok kadın olmalı. Meclis'te başarılı kadınların konuşulması ile siyasetteki kadın sayısı daha da artacaktır. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Siyaset deyince sadece TBMM ve milletvekili olmak akıllara gelmemeli. Belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri var. Belediye başkanlıkları noktasında yerel tecrübeyi edinmiş kadın aday bulmakta güçlük çekiyoruz mesela. Önümüzdeki Şubat ayında aday adaylıkları açıklanacak ve kadınlarımızın 'biz buradayız' demesi gerekiyor.”

“İŞSİZLİK YOK MESLEKSİZLİK VAR”

Ulema, ekonomi gündemi ve dünya gündemi ile ilgili olarak da şöyle konuştu: “28 Şubat sürecinde meslek liselerinde kat sayı uygulamasına geçildi. Sırf imam hatip lisesi mezunları üniversite okuyamasın diye meslek liselerini katlettiler. O dönemde kimse çocuğunu meslek lisesine göndermedi. İş dünyası ara eleman bulamıyor ne yazık ki. Bir tarafta işsizlik var, bir tarafta eleman arayanlar. Ben şöyle düşünüyorum işsizlik yok ne yazık ki mesleksizlik var Türkiye'de. Fransa'da yaşanan terör eylemini tasvip etmiyorum, Türkiye ve Suriye'dekini de tasvip etmiyorum. Ama şöyle bir gerçek var; Suriye'de 300 bin insan öldü, çocuklar öldü ama kimseden ses çıkmadı. Ancak Fransa'daki saldırının ardından dünya ayağa kalktı. Eğer biz dünyada kalıcı barışı sağlayacaksak bu çifte standardı görmemiz ve bunun üzerinde durmamız gerekiyor."

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı istişare toplantısının sonunda Ulema'ya bir de plaket takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.