Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Ülkemde Kötü Şehrimde İyi Gelişmeler

Dış ilişkilerimizin Arap saçına döndüğü ve çözülemez hale geldiği son günlerde, bir de “Eğit – Donat” anlaşması yapıldı ABD ile. Suriye’yi karıştırdığımız ve o bölgeye terörist ihraç ettiğimiz yetmiyormuş gibi bu işin devamı için bir anlaşma daha imzalandı.

Gidişat kötü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD kongresi dış ilişkiler komitesi başkanı, Corker arasındaki  görüşme sonrasında, anlaşmanın imzalandığını öğreniyoruz.

Bu ne demek biliyor musunuz?  Kırşehir de kurulacak kampta, iki bin, Özgür Suriye ordusuna dahil terörist militanı eğitilecek ve Suriye üzerine salacağız demek.

Bu güne kadar Devlet anlayışımıza tamamen ters olan bir mantıkla, Bir devletin Emperyalist güçler için parçalanmasına, fiilen katkıda bulunmaya devam edeceğiz demek.

Daha önceki dış ilişkilerimizde yapılan yanlışlıklar nedeni ile, Suriye’de bulunan Süleyman Şah türbesini koruyamaz hale geldiğimizden, sınıra sıfır noktada yine Suriye topraklarında yeni bir Türbe yapmaya çalışıyoruz.

Sınırlarımız yolgeçen hanı olmuş. On bine yakın Işit militanının  topraklarımızda gizlenmiş olduğunu biliyoruz.

İç güvenlik yasasının çıkarılmaya çalışması halinde, tam bir polis devleti olma yolunda ilerliyoruz. Yasa “Molotof atan, kişilerin terörist sayılacağı ve yasak silah taşıma suçundan savcılığa sevk edilecek” diye değiştirilerek düzenlense olmaz mı? Bu polise verilen yetkiler, ülkemizi Hitler rejimine çevirmeye yönelik çalışmalardır.

Hitler rejiminde de her şey yasalara uygun yapıldı. Ama insani olmadığı için İnsanlığın yüz karası olarak tarihe geçti. Yeni çıkarılacak iç güvenlik yasasıyla görünen o ki Hakimler, savcılar, Mülki amirlerin emri altına girecekler ve Mahkemeler işlevlerini yitirecek. Polis şüpheli gördüğü her kesi, savcılığa sevk etmeden tutuklamaya başlayacaklardır.

Gelelim şehrimdeki güzel gelişmelere,

Öğrendiğimiz kadarı ile, Tayfun Talipoğlu gibi bir duyarlı ve ülke sorunlarını çok iyi bilen kardeşimiz, CHP’den aday adayı olmuşlar. Bu çok güzel bir gelişmedir, şehrim için.

Diğer yandan Ak Parti’den, Başbakan Davutoğlu’nun hukuk danışmanı olan pırlanta gibi bir kardeşimiz, Abdurahman Öz de milletvekili aday adayı olmuşlar. Bu da çok güzel bir gelişmedir.

MHP’den de, Ankara’daki Aydınlılar Derneği Başkanı Ender Vardar kardeşimiz, aday adayı olmuşlar. Bunlar bu gün aklıma gelen güzel gelişmeler.

Neden mi?

Çünkü bu kardeşlerimizin üçü de Ankara’da bürokrasiyi çok iyi tanıyan ve şehrimizin sorunlarını çok iyi bilen kardeşlerimizdir.

Seçilmeleri halinde Ankara’da işleyişi öğrenmek için zaman kaybetmeden, hemen ilk günden itibaren sorunlarımızı çözümleri için efor sarf edecek kardeşlerimizdirler.

Burada isimlerini yazmadığımız diğer aday adayı olan kardeşlerimizin belki bizim bilmediğimiz çok daha değişik özellikleri olabilir. Kusurumuza bakmasınlar. Öğrendikçe onlara da yer vereceğiz.

Diğer yandan, daha önce milletvekili olup ta yeniden aday adayı olan kardeşlerimizi de zaten hepimiz yaptıklarını biliyoruz.

Vatana millete hayırlı olması dileğimle saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.