Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Ülkü mühendisleri!

Aziz ve büyük Türk Milletim!

Bugün siz okuyucularıma, devletimizde ve Türkistan adıyla bilinen bütün Türk devletlerinde milli ülkünün; çocuklarımızda, gençlerimizde, ailede, iş yerlerinde, devletin bütün sahalarında uyanması için neler yapmamız gerektiğini anlatmak istiyorum.

Türk Milleti olarak tarihten bugüne kadar yurt, memleket, vatan toprakları üzerine devletler kurmak için millet ülküsünün oluşmasını; eskiden aksakallılar, annelerimiz, dedelerimiz ve bilgelerimizin çocukluktan itibaren öğrettikleri kutlu töremizle, destanlarımızla, yiğit oğlanlarımızınız kahramanlıklarıyla büyümemiz ve asıl çocuklukta bize bilgi aktaran öğretmenlerimiz den öğrenebilmiştik

Tarihin bütün zamanlarında bunu görebiliriz. Bugün, 21. yüzyılda biz Türklerin milli ülküsü, milli mefkuresi son dönemlerde gençlerimizin kafasından silinmektedir. Bunu yapan güçler, gençlerimizin kafasını, bilinç altını bilerek zehirliyorlar ki milli mefkure, milli ülkü yok olsun, silinip gitsin düşüncesiyle bunu her platformda uyguluyorlar.

Bir milletin ve onun genç neslinin milli ruhunu yok etmek, gelecekte o milleti, millet olmaktan uzaklaştırmaktır.

Millet, milli ruhunu, ülküsünü yitirirse artık o millet, hayvanlardan hiç farkı olmaz, mankurt bir millet olur. Onu da Türk olmayan milletler ve devletler kontrol altına alırlar ve asimilasyona uğratırlar. Maşa gibi kendi milletleri için kullanırlar. Bunu durdurmak için gençlerimizde milli ülküyü, milli mefkureyi, milli düşünceyi yanardağ ağzındaki alev gibi parlatmak, uyandırmak, ülkü mühendislerinin asıl görevi olmalıdır.

Ülkü mühendisleri eskiden olduğu gibi Ziya Gökalp, Ahmet Ağaoğlu, Yusuf Akçura, Nihal Atsız, Bahtiyar Vahapzade, Ahmed Cevad, Halil Rıza Ulutürk ve Halil İnalcık gibi bilgin ve değerli insanların kitaplarını okuyup öğrenmesi gereklidir. Destanlarımız, Dede Korkutlarımız Fetihlerimizi ve milli ruhta yazanlarımızı da öğrenmeliyiz.

Hoca Ahmed Yesevi’ye sormuşlar.

Sen Müslüman mısın?

Müslüman Türküm diye cevap vermiş,

Onlar, biz senin Müslüman olup olmadığını sorduk, sen ise Türklüğünü de söyledin,

Hoca, din seçimdir ama Türklüğüm kaderimdir diye cevap vermiş.

Aziz ve Büyük Türk Milletim, ülkü mühendisleri; ilk öğretmenler, profesörler, bilginler, alimlerimiz ve milli ruhta yazan yazar ve şairlerimizdir. Bu görev her sahada onlara aittir. Kimse, bu iş beni ilgilendirmez diyerek kenara çekilir ve milletin geleceğine ilişkin kafa yormaz ve kendi çıkarına bakarsa, o, artık bu kutsal isme layık değildir.

Anne ve babalar, çocuklarımızı Türk tarihindeki destanlarıyla büyütmeli, Ergenekon destanını, çocukların beyinlerine küçük yaşlarda bilinç altına, zihnine yerleştirmelidir. İlk okuldan itibaren vatanperverlik, milli düşünce, devletçilik, bayrak ve Türklük anlayışını öğretmelidirler.

Milli Savunma, maddi ve manevi (ülkü-ahlak) olmak üzere iki temele dayanır.

Birincisi kolaydır. Ekonomik güç arttıkça devletin savaş gücü artırtılabilir. Zor olan kutsal güç yani ülkü, milli ruhun sağlamlığıdır.

Manevi güç uzun zaman gerektirir. Değerinin, nerelerden ve nasıl elde edilebileceğini yalnız uzmanlar, ülkü mühendisleri hesap edebilirler. Bu öyle bir güçtür ki tarih boyunca fedakarlıklarla kahramanlık destanları yazar, devleti ve milleti fetihten fethe koşturur. O, sözle ifadede edilmeyen ve bir tanrı tarafından insan oğlunun kalbi ve ruhuna verilmiş bir güçtür. Bu gücü uyandırmak, gençlerimizde ve damarlarında Türk Kanı akan insanlarımızı bilinçlendirmek, biz ülkü mühendislerininim hem manevi hem de milletimize karşı borcumuzdur.

Bu ülküde büyüyen çocuklarımız, okuyan öğrencilerimiz, devletimizin her sahasında binlerce yiğit, mert oğul ve kızlarımızın kahramanlık ve fedakârlık destanlarıyla tarih yazmaya devam edeceklerdir. Bu mukaddes dava için çalışmaya davet ediyorum. Ben buna eminim. Bu yolda Türk dünyasında çalışan herkes, gece ve gündüz yorulmadan bu mukaddes dava için elinden gelenin de fazlasını yapmalıdır.

Bu çağırışım bütün Türk dünyasına bir Bozkurt, bir Başbuğ gibi nasıl hakanlarımız, başbuğlarımız, beylerimiz, Oğuz Han’ımız Türk Milletine kendine gelmeyi, töresine, milletine, namusuna, devletimizi sahip çıkmaya, düşmanlara karşı birleşmeye haykırmıştır.

Ben de Azerbaycan’dan bir Oğuz Türk Oğlu Türk olarak size, ülkü mühendislerine sesleniyorum.

Büyük Türklük düşüncesi ve milli ülküsü, ülkü mühendisleri tarafından geliştirilir ve topluma sunulur.

Türk olduğun halde Turancı değilsen, adam değilsin. Çünkü damarında Türk kanı olan her Türk, Turancı olmalıdır.

Saygılarımla

REIS DIFAI

*********************************************************************************************************************

Azerbaycan dilinde,

Ulku Muhendisleri

Eziz ve Boyuk Turk milletim.

Bu gun okucularima yazdigim yazi devletlerimizde ve Turkistan soylenen butun Turk devletlerinde milli ulkunun genclerimizde , cocuklarimizda ailede , is yerlerinde, devletin butun sahelerinde uyanmasi ucun hansi yollara bas vurmagimizi kendi dusuncelerimi yaziram. Bu gune biz Turk milletinin tarihden bu yana millet kimi 1000 yiliklerle devletler kurub, yurd , memleket, veten torpak, millet ulkusunu gelib cikmasini eskiden aksakkalilar, annelerimiz, dedelerimizin ve bilgelerimizin bize cocukluktdan oyretdikleri kutlu toremizle, dastanlarimizla, igid ogullarimizin kahramanlarikla boyumeyimiz ve esasda cocuklukda bize okumaki bilgi oyreten oyretmenlerimizle gelib catmisik.

Tarihin butun zamanlarina baksak bunu gorersiz. Bu gun 21 yuz yilde biz Turklerin milli ulkusu, milli mefkuresi son zamanlar genclerimizin kafasinda yok edilmekde di.Bunu edenler ve ya yapan guvveler qesden gencerimizin kafasini bilinc altini zeherleyirler ki,milli mefkure, milli ulku mehf olsun, silinib gitsin, bunu her sahede yapirlar.

Bir milletin genc neslinin milli ruhunu yok etmek , gelecekde o, milleti millet kimi formalasmasini yok etmekdi.

Millet milli ruhunu , ulkusunu itirerse artik o millet heyvanlardan hec bir ferki olmaz, mankurt bir millet olur, onuda baska digger Turk olmayan milletler ve devletler control eder, manupliyasiya eder, oz kendi milletleri icin sizleri kullanar masa kimi. Bunun karsisini almak ve genclerimizde milli ulkunu , milli mefkureni, milli dusunceni bir vulkan alovu kimi alonlandirmak, uyatmak ulku muhendislerinin uzerine dusen esas gorevi olmalidir.

Ulku muhendisleri eskiden oldugu kimi Ziya GOKALP, AHMED AGA OGLU< YUSIF AKCUKRA< NIHAT ATSIZ,BAHTUYAR VAHEBZADE, AHMED CAVAD, HALIL RZA (ulu TURK) , HALIL INACIKLI, kimi bir cok bilgilerin kitablarini okutmak ve oyretmek lazim.Dastanlarimiz, dedekorkutlarimizi, Fatehlerimizi ve milli ruhda yazan yazarlarimizi oyretmek lazimdir.

Hoca Ahmed Yasefi- sormuslarar sen musalmanmisan? YASEFI - evet musalmanam Turkem cavab vermis,

Onlar – Biz sene musalman olub olmadigini soruduk, sen iyse kimliyini Turkluyunu de soyledin,

Hoca – Din secimdir, amma Turkluk kaderim.

Eziz ve Boyuk Turk milletim ulku muhendisleri ilk oyretmenler , profesorlar, bilgiler, ( ziyali) alimlerimiz, ve milli ruhda yazarlar ve sairlerimizdir.Her sahede bu gorev sizing uzerinizdedi.Kimse yakasini kenara cekirse ve milletin geleceyini fikirlesmirse yalniz kendi cikarlarini dusunurse o artik bu kutlu ( mukades) isme layik deyildir.

Cocuklarimizi anneler ve babalar Turk mifalogiyasi ve dastanlariyla boyutmeli , Ergenakon” dastanini beyinlerine cocuk vaxtlarindan bilinc alti ziynine yerlesdirmeli.Ilk okuldan vetenperverlik , milli dusunce , devletcilik , bayrak, Turkluk anlayisini oyretmek qigilcimlandirmak sonradan ta ki, universtitet oyrencisi olana keder bu ulkude boyutmek.

Milli mudafiye bir maddi ve birde menevi ( ulku ve exlakla) iki temele soykenir. 1- cisi Asan isdir ekonomi guc artdikca devletin herbi gucunu artirmak olur, esas en zor ve mukeddes guc menevi gucdur yani ulku , milli ruhu saglam olmak.

Menevi guc uzun zaman teleb edir, sert sonuc onun deyerini , gucunu, neler ede bileceyini qetiyetle son anda once, yalniz uzman, ,,ulku muhendisleri’’ hesabina olur. Bu ele bir gucdur ki, tarih boyu fedakarlik, kehramanlik dastanlari yazir, devleti milleti, fethden fethlere aparir, o guc sozle ifade edilmeyen bir tanri terefinden insan ogluna kelbinde ve ruhunda verilmis bir gucdur. Bu gucu uyandirmak, Turk genclerimizde ve her Turk kani damarlarinda akan insanlarimizda alovlandirmak ,Biz ,,Ulku muhendisler’’ – nin hem menevi hemde milletimizin karsisinda borcumuzdur.

Bu ulkude boyuyen cocuklarimizn okuyan oyrencilerimiz devletimizin her sahesinde 1000 – le igid , merd ogul ve kizlarimizin kahramanlik ve fedakarlik dastanlarina tarihi yazdirmaga getirib cikaracak. Men buna Eminem bu yolda Turk dunyasinda calisan her bir kese gece ve gunduz yorulmadan, bu mukeddes davamizda calismaga cagiriram.

Bu cagirisim butun Turk dunyasina bir ,, Boz Kurt ‘’ bir BASBUG HAKIRISIDI, nece ki, hakanlarimiz , basbuglarimiz, beylerimiz, OGUZ HAN- miz Turk milletine kendine gelmeyi, toresine milletine , namusuna, devletlerimize sahib cikmagi, dusmenlere karsi birlesmeyi HAKIRMISDIR, ben burda Azerbaycandan bir OGUZ TURK OGLU TURK size ,, ULKU MUHENDIS- lerine seslenirem.

,,BOYUK TURKLUK’’ dusuncesi milli ulkuyle , ulku muhendisleriyle yetisdirilir.

Turk oldugun halda Turanci deyilsense demek adam deyilsen, sen Turk ola bilmezzsen, cunki damarinda Turk kani akan her bir Turk Turanci olmalidi.

Saygilarimla REIS DIFAI

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum