Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı Bölgesel Çalıştayı Didim’de Yapıldı

Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı Bölgesel Çalıştayı Didim’de Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı Bölgesel Çalıştayı Didim’de düzenlendi.

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı Bölgesel Çalıştayı Didim’de düzenlendi.

2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı Çalıştayı, Ege Bölgesi’ndeki Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Manisa ve Muğla illeri olmak üzere 9 ilden gelen katılımcılarla Didim’de yapıldı. Bugün saat 09:30’da Palm Wings Beach Resort Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya, Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, ADÜ Ziraat Fakültesinde görevli akademisyenler, Ziraat Odaları, Aydın’daki İlçe Tarım Müdürleri, Ziraat Mühendisleri, Kooperatif ve Birlik yöneticileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, 1 milyar 340 bin civarında açlık sınırında olan bir dünyada yaşadıklarını söyledi. Müdür Mustafa Bircan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu kapsamda Türkiye genelinde tarım bölgeleri dikkate alınarak 9 koordinatör il belirlediğini ve Aydın’ın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Açlığın ve yokluğun ortadan kaldırılmaya çalışmalarına ağırlık verildiğini ve doğal kaynakların korunması açısından aile çiftçiliğin öneminin vurgulandığını kaydeden İl Müdürü Mustafa Bircan, “Aile çiftçileri gıda güvenliği açısından çok önemli göreve sahiptir. Aile çiftçileri, gıda ürünlerinin korunmasına yardımcı oluyor, beslenme için imkan sağlıyor ve küresel tarımsal biyo-çeşitliğinin korunmasına katkıda bulunuyorlar. Kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılmasında önemli rol oynamaktadırlar. Aile çiftçiliği, sosyal politikalar desteklendiği takdirde yerel ekonominin canlanması için bir fırsat teşkil etmektedir. Nesilden nesile aktarılan bir çalışmadır” dedi.

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Aslan da, Aydın’ın önemli tarımsal potansiyele sahip olduğunu belirterek, üretilen gıdanın ve tarımsal potansiyelin en fazla fayda sağlayacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Vali Yardımcısı Aslan, “Karnımızı tarımsal ürünler doyuruyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da bu konuda çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bölgesel çalıştaylar sonucunda ulusal bilgi deposu oluşturulacak. Sürdürülebilir aile çiftçiliğine yönelik genel değerlendirme ve bakanlık stratejisi önceliklerine göre eylem planı oluşturulacak” dedi.

Çalıştayda Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden Doç. Dr. Ferit Çobanoğlu da Aile Çiftçiliği Çalıştayı ile ilgili oluşturulan çalışma gurupları hakkında bilgilendirme yaptı. Grup çalışmaları ve hazırlanan sunular sunularak, çalıştayın sonuç bildirgesi belirlenecek.

Çalıştayda içeriğinde aile çiftçiliği açısından bölgesel örgütlenme, finansman ve destekler, aile çiftçiliği açısından bölgesel pazarlama, ürün değerlendirme ve değer zinciri, aile çiftçiliği açısından bölgesel kadın işgücü, çocuk işçiliği ve kayıt altına alma, aile çiftçiliği açısından bölgesel eğitim, yayım ve danışmanlık hizmetleri kategorilerinde gruplar oluşturularak, değerlendirmeler ve öneriler yapılacak ve sonu bildirgesi paylaşılacak.

ULUSLARARASI AİLE ÇİFTÇİLİĞİ YILI BÖLGESEL ÇALIŞTAYI DİDİM’DE YAPILDI

ULUSLARARASI AİLE ÇİFTÇİLİĞİ YILI BÖLGESEL ÇALIŞTAYI DİDİM’DE YAPILDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.