Uluslararası Hüseyin Sadettin Arel ve Türk Müziği Sempozyumu İstanbul’da düzenlenecek

Uluslararası Hüseyin Sadettin Arel ve Türk Müziği Sempozyumu İstanbul’da düzenlenecek

Hüseyin Sadettin Arel ve Türk Müziği Uluslararası Sempozyumu 13-14 Aralık 2017 tarihlerinde, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek.Atatürk Kültür Merkezi ile İstanbul Ünivers...

Hüseyin Sadettin Arel ve Türk Müziği Uluslararası Sempozyumu 13-14 Aralık 2017 tarihlerinde, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Atatürk Kültür Merkezi ile İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nün işbirliği ile düzenlenen Hüseyin Sadettin Arel ve Türk Müziği Uluslararası Sempozyumu 13-14 Aralık 2017 tarihlerinde, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Sempozyuma yurt içinden 34, yurt dışından 7 olmak üzere toplam 41 akademisyen katılacak. Sempozyum saat 10.00’da Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salonda, Atatürk Kültür Merkezi Başkan Vekili Zeki Eraslan, İÜ Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Turan, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Doğrusöz Dişiaçık ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın yapacakları açılış konuşmaları ile başlayacak.

20. yüzyılın ilk yarısında Türk müziğinin önde gelen isimlerinden birisi olan Hüseyin Sadettin Arel (1880-1955), besteci, müzik tarihçisi, yayıncı ve öğretmen olarak bu alana sayısız katkıda bulundu. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi, Arel’in kişisel kütüphanesinin, müzik notalarının ve kompozisyonlarının önemli bir bölümüne şu anda ev sahipliği yapıyor ve sempozyum ile Arel’in besteleri, eserleri ve genel mirası hakkında ileri araştırmaların ortaya çıkmasını sağlamak amaçlanıyor. Bu bağlamda, Arel’in besteleri, kurumsal faaliyetleri ve liderliği, yayınları, öğretileri, düşünceleri ve bilimsel eserleri ile Türk müziğinin güncel konuları üzerine yapılan betimsel, kuramsal veya karşılaştırmalı yeni ve özgün çalışmalar sempozyumda sunulmak üzere araştırmacılardan bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.