Ümmet Akın İşte Bu Düzenlemeye Hayır Demiş!

Ümmet Akın İşte Bu Düzenlemeye 'Hayır' Demiş!

Aydın Büyükşehir'in son meclisinde olay adam olan Ümmet Akın, söylediklerini ispat edemeyerek zor durumda kalmıştı. Ancak Ümmet Akın'ın red oyu kullanıp tartışma çıkarttığı maddenin içerdiği imar düzenlemesi de oldukça ilginç bir konu çıktı

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin son meclis toplantısına Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın iddiaları damga vurmuştu. Akın'ın meclis toplantısında düştüğü kötü durum kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı. Başkan Özlem Çerçioğlu'nu imar komisyonu üyelerine baskı yapmak ve yönlendirmekle suçlayan Ümmet Akın'ı, AK Partili belediye meclis üyesi Naci Somer yalanlamıştı.

MÜFTERİ DURUMUNA DÜŞMÜŞTÜ

Gündemin 10. Maddesi görüşülürken başlayan tartışmada Ümmet Akın, Özlem Çerçioğlu'nun İmar komisyonunu etkilemek için bazı üyeleri telefonla arayarak baskı kurduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine Başkan Özlem Çerçioğlu, Akın'a, "İsim ver hangi komisyon üyesine baskı yapmışım? Söylediklerini ispat edemezsen müfterisin. (iftira atan kişi) Kime baskı yapmışım söyle!" diye rek yüklenmişti. Ümmet Akın baskı yapılan kişinin Naci Somer olduğunu iddia etmişti. Ancak Somer kendisine baskı yapılmadığını ve telefon edilmediğini belediye meclisinde açıklayınca Akın oldukça zor durumda kalmıştı. Buna rağmen 10. madde ile ilgili Ümmet Akın red oyu vermişti. Hatta tüm MHP grubu adına red ettiğini söylese de Çerçioğlu böyle bir usülün olmadığını hatırlatmak zorunda kalmıştı.

KONU KUŞADASI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YENİ BİNASIYDI

Medya bu ilginç diyalogları detaylı biçimde haber yaptı.  Akın'ın bu yanlış ve gereksiz çıkışı neden yaptığı ile ilgili yazıldı çizildi, ancak gözden kaçan detay 10. maddenin içeriğiydi. Aslında Akın'ın tartışma çıkarttığı o madde çok önemliydi. Aydın 24 Haber olarak tartışmalara neden olan o maddenin içeriğine ulaştık. Akın'ın red oyu kullanmakta ısrar ettiği konu da oldukça ilginç bir mesele çıktı. Germencik Belediye Başkanı Akın'ın Çerçioğlu'na dönük suçlama yapmaya çalıştığı madde Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne yeni hizmet binası yapılabilmesi için gerekli imar düzenlemesini içeriyordu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORLAR

Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsisli 1707 ada 22 parsel nolu 5 bin 82 metrekarelik arsa üzerinde yeni hizmet binası yapılabilmesi için Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü 4 Nisan'da resmi bir yazıyla Kuşadası Belediye Başkanlığı'na başvurmuştu. Kuşadası Belediye Meclisi'nde görüşülen konu yasa gereği yetkili Büyükşehir Belediyesi olduğu için Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelmiş önce komisyonda görüşülmüş, uygun bulunmuş ve oylanmak için meclise sunulmuştu. Kısacası Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi bu imar düzenlemesini yaparak  ilçe emniyet müdürlüğüne yardımcı olmaya çalışıyordu.

BİLEREK Mİ "HAYIR" DEDİ BİLMEDEN Mİ?

Şimdi cevabı en çok merak edilen konu, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın neye hayır dediğini bilip bilmediği… Bilerek "hayır" dediyse emniyete yardımcı olmak konusunda nasıl bir çekincesi olduğu, yok bilmeden "hayır" dediyse, neden böyle bir tartışma yarattığı merak ediliyor. Ancak cevap ne olursa olsun Germecik Belediye Başkanı Ümmet Akın bu düştüğü durum ile imajından çok şey kaybetti.

TARTIŞMANIN VİDEOSU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum