Ümmet Akın ve CHP

Değerli okurlar tahminen bundan sekiz ay önce bilgisayar ticareti yapan Sayın Erol Akın’ın dükkânının önünde sohbet ederken bir genç kızımız yanımıza geldi. Bize, “izniniz olursa size birkaç soru soracağım” dedi.

Ben, hayrola ne sorusu kızım deyince kızımızda şöyle dedi.

“Ben Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın adına anket yapıyorum. O hususta da izniniz olursa sizlerin de görüşünüzü almak istiyorum.”

Buyur, sor bakalım ne soracaksan dedim.

Kızımızda “ Sayın Ümmet Akın Aydın Büyük Şehir Belediye Başkanlığına aday olmak istiyor sizlerin görüşleriniz nedir onu öğrenmek istiyorum “

Kızım bak sen sordun ben de cevap vereceğim.  Benim bin oyum olsa birini Ümmet Akına vermem. Neden diye sorarsanız söyleyeyim. Ümmet Akın Germencik ilçesinin yanına kocaman jeotermal enerji santrali (JES) kurulurken hiç ağzını açtı mı? Germencik halkının o güzelim incirinin zeytininin mahvolmasına hiç karşı çıktı mı? Germencik Belediye başkanı olarak halkı toplayıp bir eylem veya protesto yaptı mı? Yapmadı. O nedenle ben ona oy vermem dedim.

Anket yapan kızımız da “Amca bu konuda çok haklısınız ben de bu konuda Ümmet Akın’ı suçlu görüyorum” diye karşılık verdi.

Uzatmayalım Sayın Ümmet Akın’ın iki senedir Aydın Büyük Şehir Belediye başkanlığı için yoğun bir şekilde çalıştığı biliniyor.

MHP il başkanlığı da bu husus da “Ümmet Akın bizim belediye başkan adayımız” diye kamuoyuna duyuru yaptı.

Bununla da yetinmediler parti binasının önüne üzerinde Ümmet Akın’ın posterinin bulunduğu beş metre uzunluğunda kocaman bir pankartla büyükşehir belediye başkan adaylığını ilan ettiler.

Bu afişin yanına da AKP ve MHP arasında krize neden olan Andımızı astılar.

Arkadaşlarla konuşurken AKP Andımıza karşı bu AKP seçmeni bunu içine sindirir mi veya Ümmet Akın’a oy verir mi diye kendi aramızsa yorum yaparken internete ve yerel gazetelere şöyle bir haber düştü.

“MHP, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayını geri çekti.”

Bu olay MHP’nin bir ayıbı olarak görülüyor.

Madem aday yaptınız, sonuna kadar Ümmet Akının yanında durmanız gerekmiyor muydu?

Gerekirdi ama Ümmet Akın’ın, elediye Başkan Adayı CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu’nun karşısında zaten hiç şansı olmazdı. Gerçi ben AKP adayının da Özlem başkanın karşısında şansının olacağını hiç sanmıyorum. Sonuç olarak Sayın Ümmet Akın’a yazık oldu.

***

"CHP İL BİNASINA İŞİ OLMAYAN GİREMEZ"

Çevre ilçelerinden olan bir dost anlattı:

“Ağabeyi Salı günü Aydın’da işim vardı. İşimi bitirdim baktım belediye otobüsünün bir saat sonra ilçeye hareket edeceğini öğrenince hiç olmazsa CHP il binasına gideyim bir bakayım ne gibi havadisler var diye il binasına gittim. Asansör de bozukmuş soluya soluya üçüncü katta olan il binasına vardım.

İçerde bir bayan sekreter vardı. Bana sordu. ”Kimi aradınız” Kimseyi aramadım il başkanı veya yönetimden kimse yok mu? Hayır, hiç kimse yok. Ama buğun Salıpazarı partiye gelen giden olurdu hiç olmazsa bir görevlinin burada olması gerekmiyor mu?

Sekreter hanım bir işiniz varsa ben sonra ilgililere ileteyim. Yok, hiçbir işim yok ama ben partime geldim bilgileneyim havasını göreyim diye.

Sonra sekretere dedim ki parti binasının kapısına ‘işi olmayan giremez’ diye yazsaydınız bizde gelmezdik deyip ayrıldım.”

Değerli okurlar gördünüz mü CHP’nin Aydın’daki durumunu. Arkadaşıma keşke Turistik Parka gelseydin bir iki yöneticiyi orada bulurdunuz dedim.

CHP il yönetiminde görev alan arkadaşlardan bazıları belediye meclisine aday olmak için görevlerinden ayrıldıklarını duydum. Bu ayrılma tabi doğaldır ama bunların yeri hemen yedeklerden doldurulması gerekmez mi?

Hiçbir zaman parti il binası bir sekretere bırakılamaz mutlaka bir nöbetçinin olması gerekir.

Hele Salı günleri gelenleri karşılayıp ikramda bulunulması ve bilgilendirilmeleri çok önemli değil mi?

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’a bu konulara dikkat etmesini aksi halde parti binasına 'İş olmayan giremez' levhası astırmasını öneriyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum