Ümraniye Belediyesi, Bosna Hersek’te Türkçe Öğretiyor

Ümraniye Belediyesi, Bosna Hersek’te Türkçe Öğretiyor

Ümraniye Belediyesi’nin Bosna Hersek’teki Fojnica Kültür Merkezi’nde düzenlediği Türkçe kursları yoğun ilgi görüyor.Bosna Hersek’te Türk kültürünün tanıtılması ve Türkçe öğretilmesi için Ümraniye Bele...

Ümraniye Belediyesi’nin Bosna Hersek’teki Fojnica Kültür Merkezi’nde düzenlediği Türkçe kursları yoğun ilgi görüyor.

Bosna Hersek’te Türk kültürünün tanıtılması ve Türkçe öğretilmesi için Ümraniye Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında daha önce imzalanan ’İşbirliği Protokolü’ ile Bosnalı gençler Türkçe öğreniyor. Balkan ülkeleri ile temasını arttıran Ümraniye Belediyesi, Bosna Hersek’in Fojnica kentinde yaptırdığı, Bosna Hersek ve Türkiye bayraklarının birlikte dalgalandığı Ümraniye Belediyesi Fojnica Kültür Merkezi ile Türkçenin yaygınlaşması konusunda yoğun bir eğitim programına ev sahipliği yapıyor. Yunus Emre Vakfı’yla ortaklaşa yapılan eğitim çalışmalarıyla, Bosnalı gençler Türk dilini öğrenme imkanı buluyor. Bosna Hersek’te 2009’dan itibaren eğitim ve kültür faaliyetleri gerçekleştiren Yunus Emre Enstitüsü ülkede yaklaşık 11 bin kişiyi Türkçe ile tanıştırırken, Ümraniye Belediyesi ile ortak Fojnica Kültür Merkezi’nde de çok sayıda Bosnalı gence Türkçe öğretildi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Biz gönül beraberliği içerisindeyiz ve artık bizim için Bosna ve Fojnica Türkiye’den, İstanbul’dan ve Ümraniye’den farksız; kendimizi evimizde hissediyoruz demiyoruz, burası bizim evimiz diyoruz” dedi.

Öte yandan, 2011 yılından beri yürütülen eğitim faaliyetleri sonucunda Türkçe öğrenen gençler Türkiye’ye gelme imkanına da kavuşabiliyor. Ayrıca kültür merkezinde gerçekleştirilen diğer sanatsal ve kültürel faaliyetler ile iki ülke arasındaki tarihi bağların pekişmesi de bu sayede mümkün oluyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla Ümraniye Belediyesi Fojnica Kültür Merkezi’nde yapılan Çanakkale Zaferi etkinliklerine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da katıldı. Programda Bosnalı gençlerin Türkçe seslendirdikleri Çanakkale Türküsü ile duygu dolu anlar yaşandı. Ümraniye Belediyesi’nin ’100. Yılında Çanakkale Zaferi’ temasıyla bu yıl 11’incisini düzenlediği resim, hikaye ve şiir yarışmasında dereceye giren resimlerin de sergilendiği sergi Fojnicalılardan yoğun ilgi gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.