Üniversite-Müsiad İşbirilği

Üniversite-Müsiad İşbirilği

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi üyeleri ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenleri ‘Üniversite-Sanayici Buluşması’ toplantısında bir araya geldi.

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi üyeleri ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenleri ‘Üniversite-Sanayici Buluşması’ toplantısında bir araya geldi. Üniversite öğrenci sarayında bir araya gelen MÜSİAD üyeleri ve Üniversite akademisyenleri, yapılacak işbirliği konuları üzerinde görüşlerini açıkladılar. Toplantıya, işbirliği yapılabilecek kamu kurum müdürlerinin yanı sıra, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ile Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk de katıldı.

Açılışta konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Üniversite ile MÜSİAD Muğla Şubesi arasında son dönemlerde önemli projeler gerçekleştirildiğini söyledi. Harmandar, ilk defa gerçekleştirilen ‘Üniversite-Sanayici Buluşması’ toplantısına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan Uluslar arası öğrencilerin de katıldığını söylerken, “Bugün aramızdaki uluslar arası öğrenciler MÜSİAD Muğla Şubemiz tarafından öğrenim bursu verilen öğrenciler. Yaklaşık 25 öğrencimiz burada. Geçen yıl Üniversitemizde 42 ülkeden öğrenci vardı. Bu yıl yaklaşık 50 ülkeden 500’e yakın yabancı öğrenci Üniversitemizde öğrenim görüyor. Bunların büyük çoğunluğunu soydaşlarımız ve kardeş ülkelerden gelen öğrencilerimiz oluşturuyor. Bu toplantımız MÜSİAD Muğla Şube başkanımız Sayim Akdeniz’in gayretleri ile MÜSİAD üyesi işadamlarımızın burs verdiği öğrencilerimizi aramıza aldık bugün. Amacımız bu öğrencilerimizi Türkiye’yi daha iyi entegre etmek ve bir Türk ferdi gibi olmalarını sağlamak. Benim gönlümden geçen bu öğrencilerimizi aile ortamına katmak. Bu konuda bizlere çok iş düşüyor” dedi.

MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile yapılan işbirliği protokolünün hem üniversite, hem de MÜSİAD üyeleri açısından önemli katkılar sağladığını söyledi. Akdeniz, “Üniversitemiz ile bugüne kadar birçok proje gerçekleştirdik. Bu işbirliğinin çıtasını daha da yükseltmek istiyoruz. Biz MÜSİAD olarak ilk kuruluşumuzda bu salonda bir araya geldik. Bugün yine burada önemli çalışmalara imza atmak için bir araya geldik. İki yıl içinde yaptığımız projelerle en fazla göze batan kurum Üniversite oldu. Bugün bu toplantıda hem bu çalışmaların ve işbirliğinin genel bir değerlendirmesini yapacağız, hem de geleceğe yönelik neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Bunun yanında MÜSİAD Muğla Şubemiz üyeleri tarafından öğrenim bursu verilen öğrenci kardeşlerimiz ile ilgili neler yapabiliriz bunları tartışmaya açmak istiyoruz. Umuyorum, bu toplantılardan sonra Üniversitemiz ile işbirliğimiz daha da artarak sürecek” dedi.

ÜNİVERSİTE-MÜSİAD İŞBİRİLĞİ

ÜNİVERSİTE-MÜSİAD İŞBİRİLĞİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.