Üniversiteden Özbekistan konsolosluğuna ziyaret

Üniversiteden Özbekistan konsolosluğuna ziyaret

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Kaliteden ve Akreditasyondan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nail Öztaş ve İGÜ Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanı Bülent Değirmenci, Özbekistan Cumhuriy...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Kaliteden ve Akreditasyondan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nail Öztaş ve İGÜ Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanı Bülent Değirmenci, Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev ve Özbekistan diasporası temsilcilerinden Çokay Koçar’ı makamında ziyaret etti.

Yaptığı uluslararası çalışmalarla 132 üniversite ve uluslararası kuruluş ile iş birliği sözleşmesi imzaladığını hatırlatan İstanbul Gelişim Üniversitesi, 82 farklı ülkeden 2 binin üzerinde yabancı öğrencisi bulunduğunu duyurdu. Ziyaretle ilgili üniversiteden yapılan açıklamada Özbekistan ile Türkiye’nin tarihi ve kültürel bağlarını geliştirmek, Özbek ve Türk gençlerinin diyaloglarını artırmak adına ziyaretin yapıldığını, Özbek gençleri yükseköğretimin her kademesinde eğitim almak için İstanbul’a davet edildiği belirtildi.

Özel sektör ve kamu temsilcilerine eğitim

Yükseköğretim dışında özel sektör ve kamu kurumları ile de iş birliklerinin yapılabileceğinin konuşulduğunun belirtildiği görüşmede, Özbekistan’da bulunan özel sektör ve kamu temsilcilerine online ya da yüz yüze olacak şekilde eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği de dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.