Üniversitelilerden Kızılay’a Kan Bağışı Seferberliği

Üniversitelilerden Kızılay’a Kan Bağışı Seferberliği

Üniversiteli gençler ‘Kardeşlik Kanımızda Var’ isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bekleyenlere umut ışığı oluyor.Bu yıl ikinci kez düzenlenen ve İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Türk Kız...

Üniversiteli gençler ‘Kardeşlik Kanımızda Var’ isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bekleyenlere umut ışığı oluyor.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen ve İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Türk Kızılay Kulübü’nün katkılarıyla hayata geçen ’Kardeşlik Kanımızda Var’ adlı sosyal sorumluluk projesi ile gençler 2 gün boyunca kan bekleyenlere umut olacak. İlk günü İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen etkinliğin bugünkü durağı ise üniversitenin meslek yüksek okulu olacak.

"ÖĞRENCİLERİMİZDE KAN BAĞIŞI BİLİNCİ OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ"

Üniversite olarak her yıl Kızılay’ın kan bağışı kampanyasını desteklediklerini ifade eden İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, "Geçen sene Kızılay’dan okulumuza gelen arkadaşlar üniversitemizin kan bağışı anlamında İstanbul’da birinci olduğunu söylemişlerdi. Bu sene de bu rekorumuza yakın bir rakama ulaşmak istiyoruz. Öğrencilerimizde kan verme bilincinin oluşması ve Kızılay’ın faaliyetlerini destekliyor olmaları bizim için çok önemli. Milli kuruluşumuz olan Kızılay’ı her şekilde desteklememiz gerekiyor" diye konuştu.

"HER VATANDAŞI KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUM"

Etkinliğin Kızılay ayağı temsilcisi Kızılay Başakşehir Kan Bağışı Merkezi’nden Dr. Zülfü Akşit ise şunları söyledi:

"Bu etkinlik dahilinde ortalama 90 ünite kan bağışı hedefimiz var. İlk günde 50 üniteye yakın kan bağışı yapılmış durumda. Kan bağışına genellikle kadınların katılımı az olurdu. Ancak bu etkinlikte bu oran da gayet iyi, kadın erkek oranları hemen hemen eşit durumda. Şu an için gidişattan memnunuz."

Kanın üretilebilen bir şey olmadığına dikkat çeken Dr. Zülfü Akşit, "Hastanelerde kan ihtiyacı olan hastalara sadece bizim bağışlarımız yoluyla kan gidiyor. Bu hastaları mağdur etmemek için, kendimizi mağdur etmemek için her vatandaşı kan bağışına davet ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.