Ünlü Tarihçi Halil İnalcık Vefat Etti

Ünlü Tarihçi Halil İnalcık Vefat Etti

Ünlü tarihçi Halil İnalcık Ankara’da tedavi gördüğü bir hastanede yaşamını yitirdi. İnalcık’ın vefat ettiği Güven Hastanesi’nin Etik Kurulu Başkanı Tevfik Ali Küçükbaş, “Hayati organları üzerinde raha...

Ünlü tarihçi Halil İnalcık Ankara’da tedavi gördüğü bir hastanede yaşamını yitirdi. İnalcık’ın vefat ettiği Güven Hastanesi’nin Etik Kurulu Başkanı Tevfik Ali Küçükbaş, “Hayati organları üzerinde rahatsızlıkları gelişti. Kendilerini bugün saat 19.10 itibari ile kaybettik” dedi.

“Hocaların hocası” olarak bilinen ve aralarında Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın da bulunduğu pek çok tarihçinin hocası olan ünlü tarihçi Halil İnalcık, Ankara’da tedavi gördüğü Güven Hastanesinde vefat etti. 100 yaşında hayata gözlerini yuman İnalcık hakkında açıklama yapan Güven Hastanesi Etik Kurulu Başkanı Tevfik Ali Küçükbaş, “Ülkemizin ve dünyanın önde gelen tarihçilerinden ve çok sevilen bir kişiydi. Hastanemizde tedavilerini 6 Mayıs’tan beri devam ettirmekteydik. Kendilerinin önceden başlamış olan ve hastanemizde tedavilerine devam edilirken sonradan eklenen rahatsızlıkları oldu. Çoklu organ yetmezliklerine götüren rahatsızlıklardı. Hayati organları üzerinde rahatsızlıkları gelişti. Kendilerini bugün saat 19.10 itibari ile kaybettik. Yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Kendisinin yaşamını uzatamamaktan dolayı büyük üzüntü çekmekteyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.