Ünlüler Kadına Şiddete Karşı Kamera Karşısına Geçti

Ünlüler Kadına Şiddete Karşı Kamera Karşısına Geçti

Kadına yönelik şiddete ve sorunlarına dikkat çekmek isteyen ünlü isimler “Her Ses Bir Nefes” sosyal sorumluluk projesi kapsamında ağızlarındaki gülle kamera karşısına geçti.

Kadına yönelik şiddete ve sorunlarına dikkat çekmek isteyen ünlü isimler “Her Ses Bir Nefes” sosyal sorumluluk projesi kapsamında ağızlarındaki gülle kamera karşısına geçti.

Kadına yönelik şiddete ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen “Her Ses Bir Nefes” sosyal sorumluluk projesi kapsamında çok sayıda ünlü isim kamera karşısına geçti. Polisan Boya’nın katkılarıyla gerçekleştirilen fotoğraf sergisinde, müzik, sinema, tiyatro dünyasından sanatçılar Ali Poyrazoğlu, Altan Erkekli, Ayda Aksel, Aydan Şener, Aylin Kabasakal, Bekir Aksoy, Deniz Özerman, Derya Alabora, Durul Bazan, İrfan Kangı, Lale Mansur, Oya Aydoğan, Süeda Çil, Volkan Severcan, Zuhal Yalçın TEKSEM oyuncuları yer aldı. Proje kapsamında birbirinden farklı sanatçıların kadın sorunlarına karşı çözüm odaklı yaklaşımlarının yer alacağı Her Ses Bir Nefes Sergisi, “Komşuluk Bizde Kalsın” oyunuyla Türkiye’yi dolaşmaya hazırlanıyor. Meme kanserinde erken teşhisin öneminin anlatıldığı oyunda, kadın sorunlarına dikkat çekmek, şiddetin olmadığı, sevgi ve şefkatle kurulu bir dünya için 6 yıldan bu yana gerçekleştirilen Her Ses Bir Nefes projesinden mesajlar da entegre ediliyor.

Müzikleri Feridun Düzağaç, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil’in üstlendiği oyunda, meme kanserini atlatan kadınlar da misafir oyuncu olarak görev alıyor. Eski İstanbul mahallesindeki komşuluk kültürünün anlatıldığı oyunda, sessiz sakin bir sokak olan Mutlu sokağı, meme kanseri için bilgilendirmeye gelen sağlık ekipleriyle hareketleniyor. Meme taramasından korkan kadınlar ne yapacağını şaşırırken, mahalle eski sakinliğinden birden kurtuluyor ve ortaya müzikal bir tiyatro oyunu çıkıyor.

Her Ses Bir Nefes Sergisi 6 ve Komşuluk Bizde Kalsın oyunu, Ankara, Bursa, İzmir, Trabzon, Elazığ’da tekrarlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.