Ürdün’e Davet

Ürdün’e Davet

Travel Turkey İzmir’e beş yıldır katılan Ürdünlüler, iki ay sonra ülkelerinde düzenlenecek İslam dünyası için çok önemli olan bir Expo fuarında Türk yatırımcıları görmek istediklerini söyledi.9. Trave...

Travel Turkey İzmir’e beş yıldır katılan Ürdünlüler, iki ay sonra ülkelerinde düzenlenecek İslam dünyası için çok önemli olan bir Expo fuarında Türk yatırımcıları görmek istediklerini söyledi.

9. Travel Turkey İzmir turizm fuarına katılan ülkeler arasında Ürdün’de yer aldı. Ürdün Seyahat Acenteleri Birliği (JSTA) tarafından temsil edilen Orta Doğu’nun terörden uzak, en sakin ülkesinden Türk sanayicisine ilginç bir çağrı geldi. JSTA Genel Müdürü Mohammad Qawasmi, Ürdün’ün başkenti Amman’da önümüzdeki Şubat ayında düzenlenecek Arabuild Expo 2016-İnşaat Teknolojileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı’na katılacak Türk firmalarının büyük bir avantaj elde edeceğini söyledi.

GAZZE’NİN İMARINDA TÜRK SANAYİCİ ETKİN ROL ALMALI

Gazze’nin yeniden inşasının Dünya Bankasında toplanan 2 milyar dolarla başlatılacağını, ihtiyaç duyulacak malzeme ve hizmetlerin bu fuara katılan firmalardan temin edileceğini belirten Mohammad Qawasmi, “Kahire’de geçen yıl düzenlenen Gazze’nin Yeniden İmarı konferansına katılan 50 ülke, 5,4 milyar dolarlık bağış taahhüdünde bulundu. Dünya Bankası’nda açılan hesapta Mayıs 2015 itibariyle 5,4 milyar doların yüzde 27’si yani 2 milyar dolar toplandı. Filistin Devleti bu parayı yatırımların başlatılmasında kullanacak ve işbirliği yapacağı firmaların tamamına yakınını bu fuarın katılımcıları arasından seçecek" dedi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odasından 5 firmanın başvuruda bulunduğunu anlatan Mohammad Qawasmi, "Ama asıl büyük katılımın Türkiye’den olmasını bekliyoruz. Türk inşaat sektörünün uluslararası başarısı en güzel referans. Türk yatırımcıyı Amman’daki fuarda görmek istiyoruz, çünkü Gazze’nin yeniden inşasında etkin rol almalı” diye konuştu.

TÜRK FİRMALARINA ORTA DOĞU PAZARINA AÇILMA FIRSATI

Arabuild Expo 2016 Türkiye Temsilcisi Rüstem Yüksel, “Ürdün’ün başkenti Amman’da 18-26 Şubat tarihleri arasında büyük bir yapı fuarı düzenleyecek Filistin, Türk inşaat malzeme firmalarının ve müteahhitlerinin Gazze’nin yeniden imarı projesinde yer almaları ve bunun ilk adımı için Amman fuarına katılmalarını bekliyor" diye konuştu.

Fuarın aynı zamanda Türk firmalarına Orta Doğu pazarına açılma fırsatı sunduğunu belirten Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü diğer savaş mağduru ülkeler olan Libya ve Irak’ın yanı sıra Suudi Arabistan ve Ürdün’de bu fuarda mal ve hizmet alımı konusunda görüşmeler yapacak. Arabuild Expo 2016 katılımcılarına Orta Doğu pazarında büyüme konusunda önemli avantaj sunacak. Türkiye, Filistin konusundaki duyarlılığı, Gazze için şimdiye kadar yaptığı yardım ve Türk müteahhitlik firmalarının başarısı sayesinde Gazze’nin yeniden inşasında aktif olarak rol oynama avantajına sahip. Ayrıca fuarda sergilenecek ürünler için Ürdün Gümrük Bakanlığı gümrük vergisi muafiyeti uygulayacak. Fuar için www.arabuild.jo web sitesinden detaylı bilgi edinilebilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.