Urfa Mutfağının Yeni Adresi Bakan Çelik’in Katıldığı Törenle Hizmete Açıldı

Urfa Mutfağının Yeni Adresi Bakan Çelik’in Katıldığı Törenle Hizmete Açıldı

Şanlıurfa mutfağında ön plana çıkan ve Türkiye’deki bir çok şubesi ile adından sıkca söz ettiren Dedecan Ocakbaşı’nın Ankara’daki şubesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı...

Şanlıurfa mutfağında ön plana çıkan ve Türkiye’deki bir çok şubesi ile adından sıkca söz ettiren Dedecan Ocakbaşı’nın Ankara’daki şubesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde bir çok davetlinin yanı sıra Ankara’da bununa Şanlıurfalılar açılış dolayısıyla bir araya geldi.

Şanlıurfa mutfağı denilince akla ilk gelen Dedecan Ocakbaşı Restoranlar zinciri Türkiye’deki şubelerinin sayını hızla arttırmaya devam ediyor.

Restoran yatırımlarına Ankara’da devam eden Dedecan Ocakbaşı’nın Çukurambar’daki şubesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bölge milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa mutfağının bir örneğinin Ankara’da açılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

10 yıl önceki Şanlıurfa’nın bulunmadığının ardık çok farklı bir Şanlıurfa’nın bulunduğunu vurgulayan Bakan Çelik, Şanlıurfa’nın geliştiğini ve kalkındığını söyledi.

Bugün burada Şanlıurfa’nın yalnız bir özelliğinin, mutfak özelliğinin açılışının yapıldığına dikkat çeken Bakan Çelik, “Oysa Şanlıurfa çok yakın bir gelecekte, kısa vade içerisinde Konya’nın, Kayseri’nin gelişmiş olduğu düzeye doğru hızla yaklaşıyor” dedi.

Bakan Çelik, herkesin Şanlıurfa’yı görmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bir Şanlıurfa kadar Şanlıurfa’nın dışında Urfalılar var. Hepimiz Şanlıurfa’nın değerlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün Şanlıurfa’nın mutfağını Ankara’ya taşıyan, bu lezzeti Ankara’ya taşıyan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum” diye konuştu.

Dedecan Lokantalar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dedecan ise yaptığı konuşmada, Şanlıurfa mutfağını Ankara’ya taşımaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, şube açılışlarına devam edeceklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek açılış kurdelesi kesildi.

Bakan Çelik ve davetliler açılışın gerçekleştirilmesinin ardından Şanlıurfa yöresine ait müzik eşliğinde, Şanlıurfa mutfağının tadına baktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.