Urla’da Kızılay Haftası Etkinlikleri

Urla’da Kızılay Haftası Etkinlikleri

Türk kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık Kızılay haftası münasebetiyle ilçede çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

- Türk kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık Kızılay haftası münasebetiyle ilçede çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Okullar ve yurt genelinde kutlanan Kızılay haftasının Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında kızılayın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılayın karşılıksız hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.

haftayla alakalı açıklamalarda bulunan Urla Kızılay Şube Başkanı Nurgül Saltık; “Kızılayın 146 yıldır yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattığını ifade ederek 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her kesimde insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk kızılayı ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur.146 yıldır insan onurunun korunması amacıyla gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk kızılayı günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır.Savaşta ve barışta sosyal hayatta uluslararası alanda ve afetlerde bilerek görev üstlenen Türk Kızılayı mensubu olduğu hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. Türk kızılayının sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Yılın 365 günü kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır.

Türk kızılayı kamu yararını gözeterek insanlığa hizmetini bir adım öteye taşıyabilmek adına özgün kampanya ve projelere imza atmaktadır. Gücünü yardımseverlerden alan ve bu gücü gerçek ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunmayı amaç edinen Türk Kızılayı bağış, kurban vekâleti ve zekât konularında özgün Türk Kızılayı modelleri üreterek hayata geçirmiştir.

Vekâletle kurban kesimi kampanyası, ramazan dönemi kampanyaları, olağanüstü dönem yardım kampanyaları, adak bağışı kampanyası, gıda paketi kampanyası, zekat kampanyası , özel eğitim sınıfları projesi, sevgi bohçası projesi, kızılay kart projesi ve yol güvenliği projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Türk kızılayı gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktadır. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların doğru araçlarla halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlayacaktır. Türk kızılayının çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple kızılaya gösterilen ilgide bir haftayla sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılayın hepimizin Kızılayı olduğu hepimizin bir gün Kızılaya ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. Türk Kızılayı yardımseverlerin ve gönüllülerin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle çalışmaya devam etmektedir. İlçemizde 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan kızılay haftası nedeniyle şiir kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenmiş olup AVM esnafıyla kan bağışı kampanyası yapılacaktır. İlçemiz K-1 kapalı Ceza ve İnfaz Kurumundaki mahkûmlarımıza hafta münasebetiyle moral günü düzenlenmiş olup, Ege Üniversitesi Tekstil Fakültesi Emel Akın MYO. Öğrencileriyle 'Genç Cumhuriyetin Kadınları' adlı bir defile tertiplenmiş olup,1920 ve 1930 yılları arasında giyilen kıyafetler Urla Hakan Çeken Kültür Merkezinde Ege Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinin vereceği müzik desteğiyle sergilenecektir. Çalışmalarımıza verdikleri desteklerden dolayı Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’e, Belediye Başkanı Sibel Uyar’a, İlçe Cumhuriyet Başsavcılığına, İlçe Emniyet Müdürlüğüne, İlçe Jandarma komutanlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, ilçe Müftülüğüne, Siyasi parti temsilcilerine, Oda başkanlarına , sivil toplum örgütü başkanlarına ve bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm Urla halkına şahsım, yönetim kurulum, kadın ve gençlik kollarım ve gönüllülerim adına teşekkür ederim. İyiki varsınız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.