Uşak Belediyesi Cirit Turnuvası

Uşak Belediyesi Cirit Turnuvası

Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte yer alan cirit takımları temsilcileri ve oyuncularıyla bir araya geldiği yemekte, “Kültürümüze sahip çıkmayı kendimize görev saydık. Geçmişini tanımayanın gelece...

Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte yer alan cirit takımları temsilcileri ve oyuncularıyla bir araya geldiği yemekte, “Kültürümüze sahip çıkmayı kendimize görev saydık. Geçmişini tanımayanın geleceği olmaz” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi 11 takımın katılacağı ve 20 takımı yarışacağı cirit turnuvası düzenliyor. Ata spor ciridin en güzel şekilde sergileneceği cirit turnuvası öncesinde ise bir kaynaşma yemeği düzenlendi. Çağrı Düğün Salonu’nda gerçekleşen yemeğe Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mıllık, cirit takımı oyuncuları ve aileleri katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ciridi yaşatmak adına Belediye imkanlarını seferber edeceklerini belirtti. “İlimizin marka değeri cirit günden güne daha da iyi yerlere geliyor” diyen Cahan, “Kent kültürünün en iyi noktalarda olması adına projelerimiz devam ediyor. İlimizin markaları olan halı tarhana ve cirit için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yaptığımız çalışmalar olumlu meyvelerini veriyor. Halılarımız istediğimiz seviyelere gelmeye başladı. Tarhanamız için de bir dizi tanıtım programı yapacağız. Ciridimizin de hak ettiği yerlerde olması adına projelerimiz sürüyor. Yaptığımız çalışmalar neticesinde iki takımımız Türkiye finallerine kalarak ikincilik ve üçüncülük elde ettiler. Bu başarının daim olması, Türkiye ve dünya çapında daha da markalaşabilmek adına turnuvalara ve desteklerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Cirit kültürünün gelecek kuşaklar tarafından tanınmasının da önemine değinen Cahan, yapılan çalışmaların bu bağlamda fayda sağlayacağını anlattı. Cahan, “Yeni neslin gelişen teknoloji ve sosyal medyanın etkileri nedeniyle geçmişi ile iç içe yaşaması adına sıkıntılar olduğunu görmekteyiz. biz bu nedenle kültürel mirasımızı asırlarca yaşatmak adına çalışmalar yapmaktayız. Bu nedenle cirit gibi kültürel ve sportif markamızın geleceğe taşınması için çaba vermekteyiz. Geçmişini tanımayanın geleceği olmaz düşüncesi bu konuda rehberimizdir” diyerek sözlerine son verdi.

Gecenin sonunda Türkiye ikincisi olan 1 Eylül Atlı Spor Kulübü ve Türkiye üçüncüsü Akse Spor Kulübünün başarılarından dolayı plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.