Uşak Zabıtası Berberler Ve Kuaförleri Denetlendi

Uşak Zabıtası Berberler Ve Kuaförleri Denetlendi

Uşak Belediyesi Zabıta ekiplerinin işletme denetimleri kapsamında son durağı berberler ve kuaförler oldu.Denetimler neticesinde 8 adet berbere ve 5 adet kuaföre cezai işlem uygulandı. Konu hakkında aç...

Uşak Belediyesi Zabıta ekiplerinin işletme denetimleri kapsamında son durağı berberler ve kuaförler oldu.

Denetimler neticesinde 8 adet berbere ve 5 adet kuaföre cezai işlem uygulandı. Konu hakkında açıklama Yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan gerekli hijyen kurallarının sağlanıp insan sağlığına zarar gelmemesi için denetimlerin süreceğini belirtti.

Uşak belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kentte işyerleri denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Gıda ürünleri denetimleri ile başarılı bir çalışma sergileyen ekiplerin bu seferki durağı berberler ve kuaförler oldu. Ekipler 132 adet berber ve 106 adet kuaförün denetimini en ince ayrıntısına kadar hassas bir şekilde gerçekleştirdi. Kontrollerde işyeri ruhsatı, kuaför salonlarında kullanılan aletlerin temizliği ve iş yerlerinin gereken hijyen kurallarına uyup uymadıklarına bakıldı. Bazı iş yerlerine eksikliklerin giderilmesi için süre verilirken, ruhsatsız faaliyet gösteren 8 adet berber ve 5 adet kuaför salonuna ceza işlemi uygulandı.

“Vatandaşlarımızın sağlığını herşeyin üstünde tutan bir yapıda denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yaptıkları denetimlerde başarılı olduklarını bildirdi. Son olarak yapılan berber ve kuaför denetimlerinin önemine değinen Cahan, “Birçok bulaşıcı cilt hastalıklarının özellikle kuaför gibi ortak kullanım alanlarında yaygın olduğunu biliyoruz. Bu nedenle salonlarda kullanılan makas ve benzeri aletlerin temizliğinin titizlikle yapılması gerekmektedir. Biz bu konuda vatandaşlarımızın zor durumda kalmalarını istemiyoruz. Yaptığımız denetimler ile berber ve kuaförlerin gerekli titizlikle işlerini yapmalarını sağladık” ifadesini kullandı.

Vatandaşların da hijyenik kurallar konusunda dikkatli olmasını isteyen Cahan,”Görülen bütün aksaklıklara vatandaşlarımız duyarlı olmalılar” şeklinde konuştu.

İhbar hatları konusunda bir kez daha bilgi veren Cahan, “Belediyemiz, işyerlerinde görülen kusurlar hususunda her zaman hassas bir yönetim içinde olacak. Bu nedenle her zaman belirttiğimiz gibi vatandaşlarımızın görülen tüm olumsuzlukları Alo Zabıta 153 numaralı hatta ya da belediyemize ait 0276 221 40 00 numaralı telefona bildirmeleri gerekmektedir. Yapılan tüm ihbarları ciddiyet ile değerlendirmeye alacağız” ifadesi ile sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.