Üşüyen taksicilerden kartonlu çözüm

Üşüyen taksicilerden kartonlu çözüm

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kulübesi bulunmayan bir taksi durağının esnafı, seslerini duyurabilmek için ilginç bir yola başvurdu. Taksiciler buzdolabı kutusundan kendilerine kulübe yapıp bir nebze d...

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kulübesi bulunmayan bir taksi durağının esnafı, seslerini duyurabilmek için ilginç bir yola başvurdu. Taksiciler buzdolabı kutusundan kendilerine kulübe yapıp bir nebze de olsa ısınmaya çalışarak kulübe taleplerini duyurmaya çalıştı. Turgutlu Belediyesi ise taksi durağının kulübe için istediği alanların uygun olmadığını, daha önce taksi durağı esnafı için gösterdikleri yerin ise esnaf tarafından beğenilmediğini açıkladı.

Turgutlu Turan Mahallesi Tütüncüler Sokak’ta bulunan Kent Taksi çalışanları kulübelerinin bulunmamasından dolayı kendilerince bir çözüm buldular. Şoför esnafı buzdolabı kutusundan kendileri kulübe yaparak yetkililere kulübe taleplerini yineledi.

Turgutlu’da bulunan 13 taksi durağının 12’sinde durak olduğunu söyleyen taksiciler sadece kendi duraklarında kulübe olmamasından dolayı özellikle kış aylarında büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Soğuk ve yağışlı havalarda büyük problem yaşadıklarını ifade eden taksiciler Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesine başvuruda bulunduklarını ancak çözüme ulaşamadıklarını ifade etti.

Turgutlu’da eksik olan 5 kulübeden 4’ünün geçtiğimiz aylarda Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırıldığını ifade eden taksiciler, Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün alanın uygun olmadığı gerekçesiyle kendilerine kulübe yapmadığını ifade etti.

Kent Taksi Durağı başkanı Mehmet Cansıkmaz, Turgutlu Belediyesinden ya da Manisa Büyükşehir Belediyesinden destek beklediklerini belirtti. Cansıkmaz, “Turgutlu’daki 13 durağın 12’sinde kulübe var bizde yer olmadığı gerekçesiyle durak yapılmadı ama bu bize ciddi sıkıntılar yaşatıyor. Özellikle kış aylarında yağmurun altında, soğukta beklemek zorunda kalıyoruz. Aslında burada biz yer de gösterdik, Pazar Sokak araç trafiği olmayan müsait bir sokak. En azından bize bir kulübe sağlarlarsa memnun olacağız. Uzun zamandır sorun çözülmüyor, bizde kendimize bir çözüm aradık ve bu kutudan kulübeyi yaptık” dedi.

"Hem vatandaşımızın hem de esnafımızın yanındayız"

Turgutlu Belediyesi de bir açıklama yaparak, son 1 yılda talep edilen 5 taksi durağından 4’ünün yapılarak Turgutlu halkının hizmetine sunulduğunun altı çizildi. Açıklamada, habere konu Kent Taksi durağının yapımı için gösterilen yeşil alanın esnaf tarafından kabul edilmemesinden dolayı konumlandırılamadığı belirtildi.

Turgutlu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in göreve geldiği ilk günden bu yana hem esnafın hem de vatandaşın menfaatini gözetecek çalışmalar içerisinde ‘taksi durağı’ yapımları gerçekleştirilmiş olup, bu kapsamda talep edilen 5 durağın 4’ünün imalatı, konumlandırılması ve hizmete sunumu söz konusudur. Bu çalışmalar da Atatürk Mahallesi sınırları içerisindeki 5 Yol Taksi, Ergenekon Mahallesi Konutlar Taksi, İstiklal Mahallesi Efes Taksi ve Şehitler Mahallesi sınırları içerisindeki Adliye Taksi duraklarıdır. Habere bahse konu Turan Mahallesi Tütüncüler Sokak’ta bulunan Kent Taksi’nin kaldırım üzerine durak talebi ise Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü tahkikatlarınca uygun bulunmamıştır. Taksici esnafı ile yapılan görüşmelerde esnafa PTT yanında bulunan yeşil alanın uygunluğu belirtilmiş olup, Turgutlu Belediyesince önerilen yeşil alan ise esnaf tarafından reddedilmiştir. Bu konuda Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin Başkanlığındaki kurumumuzun hem vatandaşların hem de esnafın menfaatini göz ettiğini önemle belirtiriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.