Uygur Kardeşler: Çolpan İlhanın Ölümü Türkiye İçin Büyük Kayıp

Uygur Kardeşler: "Çolpan İlhan'ın Ölümü Türkiye İçin Büyük Kayıp"

İzmir’in Çeşme ilçesinde ‘Hasta Etme Adamı’ adlı oyunu sahneleyen Uygur kardeşler, sinema ve tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan’ın ölümünün Türkiye için büyük kayıp olduğunu söyledi. Belediyelerin de tiyatro oyunları için kira bedeli almasını eleştiren Uygur

- İzmir’in Çeşme ilçesinde ‘Hasta Etme Adamı’ adlı oyunu sahneleyen Uygur kardeşler, sinema ve tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan’ın ölümünün Türkiye için büyük kayıp olduğunu söyledi. Belediyelerin de tiyatro oyunları için kira bedeli almasını eleştiren Uygur kardeşler, tiyatronun desteklenmesini istedi.

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, İzmir’in Çeşme ilçesinde sergiledikleri ‘Hasta Etme Adamı’ isimli tiyatro oyunu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tiyatronun özellikle yerel yönetimler tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Behzat Uygur, “Ülkemizde tiyatroların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yaz sezonunda yerel yönetimler tiyatro için bizlerden kira bedeli almamalı veya bu ücret sembolik olmalı gerektiğine inanıyorum. Yerel yönetimler sanat ve sanatçıya destek olacaklarsa bunu bir kez daha gözden geçirmeliler” dedi.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan’ın çok değerli bir sanatçı olduğunu söyleyen Süheyl Uygur ise, İlhan’ın ani ölümü ile çok üzüldüklerini dile getirerek, ”Türkiye için gerçekten çok büyük bir kayıp, çok üzüldük. Bildiğim kadarıyla bir rahatsızlığı da yoktu. Gerçekten çok üzüldüm. Hiç beklemediğimiz bir anda kaybettik. Çolpan Hanım çok değerli bir sanatçımızdı. Zarafet kelimesinin tam karşılığıydı. Bizim çocukluk yıllarından beri tanıdığımız, anne, baba ve yakın dostumuzdu. Hakikaten çok üzüldük. İzmir turnesine denk geldi. İçimiz buruk. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

"TATİLCİLER TİYATRONUN KEYFİNİ YAŞAMALI"

Yaz sezonunda tatilcilerin tiyatro etkinliklerini mutlaka izlemeleri gerektiğine de vurgu yapan Uygur kardeşler, sözlerini şöyle tamamladılar:

“Biz tatilcilere biz şunu söylüyoruz; tatilde açık hava tiyatrolarının keyfi bir başka olur. O gün için bir tiyatro olduğunu gören tatilcilerimiz diskoya, bara gitmekten vazgeçip tiyatroya gelmelerini öneriyoruz. İlgi göstermelerini rica ediyorum. Oyunumuz ise sağlık sisteminin ve sağlık sisteminde doktorlarımıza ve personellere son yıllarda yapılan şiddet ve baskıyı konu alan, sağlık sistemiyle ve güncel yaşamla, doktorlarımız, personellerimiz ve hastalarımızla ilgili müzikal kabare diyebiliriz. İnsanlara iki saat boyunca seyircilere gülmeyi vaat ediyoruz. Her yerde oyun çok ilgi görüyor. Parantez içinde şunu söyleyebilirim; tiyatroyu yaymaya çalıştığımız şu günlerde bazı belediyelerin buna Çeşme Belediyesi de dahil kira almalarını doğru bulmuyorum. Değil kira almak bize destek olmaları gerekiyor. Tanıtımlarını yapmak için önayak olmaları gerekiyor. Belediye başkanımızı görebilirsek kendisine de söyleyeceğim. Belediyeden bir yetkilinin ‘Uygur kardeşler hoş geldiniz. Bir ihtiyacınız var mı?’ demelerini duymak isteriz ama duyamadık. İstediğimiz çok lüks bir şey değil. Yöresel yönetimlerin tiyatroya bakış açısını gösterir bu ve tiyatroya olumlu bakmak zorundalar. Amfi tiyatroyu yapmak yeterli değil veya bir tiyatro salonunu yapmak yeterli değildir. Biz buradan bir dostumuz aracılığıyla son dakika kirayı yatırmasaydık belki de bugün burada oynayamayacaktık. Bunların olmaması lazım. Güzel Çeşme’de daha fazla tiyatro olması için bunların dikkate alınması gerekiyor. Bunları sizin aracılığınızla söylemek istiyorum. Bazı belediyeler tiyatro salonları için çok fazla kira alıyorlar. Lütfen tiyatroyu konserlerle, diskolarla karıştırmasınlar. Bu ayrımı yapsınlar. Herkesin tiyatroya ulaşabilmesi için yerel yönetim ellerinden geleni yapsınlar ki, biz de salonlarımızda daha ucuz biletler satabilelim. Böylece daha fazla kişilerle tiyatroda buluşabilelim."

UYGUR KARDEŞLER:

UYGUR KARDEŞLER:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.