Uykusuz 48 saatte 30 yeni oyun

Uykusuz 48 saatte 30 yeni oyun

Dijital dünyanın en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ) İzmir ayağında “İletim” temasıyla 30 yeni oyun sanal dünyaya kazandırıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğin...

Dijital dünyanın en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ) İzmir ayağında “İletim” temasıyla 30 yeni oyun sanal dünyaya kazandırıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, tasarımcıları ve bilgisayar dünyasını bir araya getiren etkinlikte 200 katılımcı uykusuz 48 saat yaşadı.

İEÜ Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve GGJ Ege 2018 Etkinlik Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gazihan Alankuş koordinatörlüğünde İEÜ Oyun Geliştirme Takımı organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlik, dünya geneliyle eş zamanlı yapıldı. Katılımcıların takımlar halinde 48 saat boyunca bilgisayar oyunu geliştirmek için zamanla ve uykusuzlukla yarıştığını belirten Yrd. Doç. Dr. Alankuş, alanında uzman kişilerin katılımcılara rehberlik yaptığını, deneyim paylaştıklarını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Alankuş, “Öğrenci, akademisyen, amatör ve profesyoneller, 48 saat boyunca çok az uyuyarak, ‘İletim’ temasında yeni nesil bilgisayar oyunları ortaya çıkarttı. Bu yıl 7. kez gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, sektör temsilcileriyle genç yetenekler bir araya gelerek birbirlerini tanıma fırsatı buldu. Yardımlaşma ve dayanışma örnekleri ortaya konuldu. Etkinlik 2009 yılında Uluslararası Oyun Geliştiricileri Derneği (IGDA) tarafından başlatıldı. Üniversitemiz Ege ayağına 2012 yılından bu yana ev sahipliği yapıyor. Geçen yıl 95 ülkede, 700 merkezde 36 binin üzerinde katılımcı yer aldı. Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Oyunları Opsiyon Programımızda yetişen öğrencilerimiz için de farklı çevrelerle buluşup yeni oyunlar üretmeleri için önemli bir organizasyon oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.