Uyuşturucu partisinde vurulan genç kız hayatını kaybetti

Uyuşturucu partisinde vurulan genç kız hayatını kaybetti

Bahçelievler’de iddiaya göre dört çocuğun uyuşturucu partisi yaptığı bir evde vurulan kız çocuğu, ablasının gözünün önünde bir saat boyunca can çekişip, yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başl...

Bahçelievler’de iddiaya göre dört çocuğun uyuşturucu partisi yaptığı bir evde vurulan kız çocuğu, ablasının gözünün önünde bir saat boyunca can çekişip, yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Olay geçtiğimiz Salı günü saat 11.00 sıralarında Bahçelievler Kocasinan Mahallesi Gündoğan sokakta meydana geldi. İddiaya göre 17 yaşındaki B.Ç. isimli genç kız 14 yaşındaki kız kardeşi Fatma Ç.’yi de yanına alarak sevgilisi Y.A.’nın Kocasinan Merkez Mahallesi’ndeki evine gitti. Gittikleri evde Y.A.’nın kardeşi B.A. (16) ile birlikte arkadaşları E.T. (15) ve A.A. (16) da bulunuyordu. Bir süre sonra Fatma Ç. evde ateşlenen bir tabancadan çıkan kurşunla karnından yaralandı.

Ablasının gözü önünde bir saat can çekişerek hayatını kaybetti

Fatma Ç., karnından yaralandığı esnada evde bulunan abla B.Ç. ve diğer çocuklar evde uyuşturucu madde ve silahlar olduğu için polise ve sağlık ekiplerine haber vermedi. Genç kız yaklaşık bir saat boyunca ablasının ve arkadaşlarının gözü önünde can çekişti. Evdeki pompalı tüfekleri ve uyuşturucu maddeleri başka eve taşıyan E.T. ve abla B.A. daha sonra sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan genç kız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis konuyla ilgili inceleme başlattı

Sağlık ekiplerinin bilgilendirmesi üzerine Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bilgilerine başvurulan abla B.Ç. ve diğer çocuklar Fatma Ç.’nin intihar ettiğini söyledi. İfadeleri gerçekçi bulmayan polis çocukları gözaltına alarak olayın yaşandığı evde titiz bir inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonucu evde temizlik yapıldığını gözlemleyen ekipler bir adet de boş kovan bulunca gözaltındaki çocukları çapraz sorguya aldı. Yapılan çapraz sorguda Fatma Ç.’nin nasıl vurulduğunu görmediğini belirten E.T., evde bulunan uyuşturucu maddeleri ve silahları taşımak için sağlık ekiplerine haber vermediklerini söyledi. Devam eden sorgulamalarda E.T., "Biz olayı B.A.’nın annesi Aysun K.’ya da ilettik. Daha sonra evde bulunan uyuşturucu maddeleri ve silahları Sevgi Ü.’nün evine götürdük" dedi.

Uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi

Çapraz sorgunun ardından harekete geçen polis B.A.’nın annesi Aysun K. ile erkek kardeşini gözaltına aldıktan sonra uyuşturucu ve silahların götürüldüğü eve baskın düzenledi. Yapılan baskında 1 buçuk kilogram skunk, 22 adet taş kokain, 3 adet tüfek ve mermi ile birlikte iki adet tabanca ele geçirilirken, Sevgi Ü. de gözaltına alındı.

Şüpheliler tutuklandı

Genç kızın ölüm sebebini araştırmayı sürdüren polis ekipleri elde ettiği bazı materyalleri incelenmesi için kriminal polis laboratuvarına gönderdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan abla B.Ç. ile birlikte E.T., A.A. ve B.A. adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan dört kişi de tutuklandı. Gözaltına alınan Aysun K. ve kardeşi ile birlikte Sevgi Ü.’nün ise emniyetteki devam ediyor.

“Burada bir kız çocuğunu öldürmüşler”

Olay sonrasını anlatan Mehmet Demirci, “Ben geldiğimde polisler, ambulanslar vardı. Polislerin elinde eldivenler vardı. Araştırma yapıyorlardı. Burada bir kız çocuğunu öldürmüşler. Bir tek bildiğim bu. Ses duymadım. Ses duysam bilirdim. Vuranları da bilmiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.