Uzzk’da Başkanlığa Ümmühan Tibet Seçildi

Uzzk’da Başkanlığa Ümmühan Tibet Seçildi

Yeniden yapılanmaya giren Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK)’nin 7. Olağan Genel Kurul toplantısında başkanlığa Ümmühan Tibet seçildi.

- Yeniden yapılanmaya giren Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK)’nin 7. Olağan Genel Kurul toplantısında başkanlığa Ümmühan Tibet seçildi.

2007 yılından beri başkanlık görevini yürüten 33 No'lu UZZK üyesi Edremit Ziraat Odası Başkanlığı Yetkili Temsilcisi Dr. Mustafa Tan da icra direktörlüğü görevine getirildi.

Ümmühan Tibet’in başkanlığa seçildiği kongrede, başkan vekilliği görevine Ahmet Selim Kantarcı, muhasipliğe Nejat Özduran getirildi. Yönetim kurulu üyeliklerine, Dr. Mustafa Tan, Hüsmen Solmaz, Yılmaz Dönmez, Adnan Bosnalı, Ercan Türktemel, Mehmet Cavlı, Denetleme kuruluna Mehmet Ok, Dr. Nejat Özilbey. Araştırma ve Danışma Kurulu’na, Doç. Dr. Murat İsfendiyaroğlu, Prof.Dr. F. Ekmel Tekintaş, Doç. Sema Bağdat, Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, Dr. Ünal Kaya oy birliğiyle seçildi.

UZZK İcra Direktörü Dr. Mustafa Tan, bu dönemde ülkemiz zeytinciliğinin çatı kuruluşu olarak, polemiklerden uzak durmaya ve sektör bileşenlerini daha geniş bir açıdan kapsamaya azami gayret gösterecek ve ülkemiz zeytinciliğinin temel sorunlarına odaklanarak bunları yeni projelerle çözmeye çalışacaklarını söyledi. Tan, bu vesileyle tüm üyeleri ve sektör temsilcilerini en içten dileklerle kucakladığını belirterek şöyle konuştu: "Konseyimizin zaman zaman bazı sekörel konularda sıkıntı yaşadığı Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlikleri ve Zeytindostu Derneği’nin seçimini ve görev bölümünü tamamlayan yeni yönetimlerini ve organlarını başarı dileklerimizle bir kez daha tebrik ediyor, önümüzdeki dönemin sektörde yeniden doğuş anlamına geleceğini ve diğer tüm sektör bileşenleri ile birlikte adı geçen kurumların da, konseyimizin yürüteceği projelerde etkin olarak yer alacaklarını beklediğimizi, konseyin de bu kurumlara çalışmalarının çarpan etkisi oluşturacak şekilde destek vereceğini belirtir, sonuçların zeytincilik sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını ve bereketlere vesile olmasını dileriz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.