Vah Hakan Olkaç Vah!

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Etüt Plan ve Proje Daire Başkanı Hakan Olgaç, geçtiğimiz gün haberimizde ele aldığım “ihalesiz ihale” konusunda açıklama gönderdi.

Açıklamada ‘Olgaç’ olan soyadını ‘Olkaç’ olarak yazmış. Neden öyle yazdı, ‘Ol ve kaç mı’ demek istedi bilmiyorum. Ama bana sorarsanız soyadını bile doğru dürüst yazamayan birinden ‘daire başkanı’ olmaz.

Böyle biri nasıl Etüt Plan ve Proje Daire Başkanı olmuş anlamış değilim. Yine de duyarlılığı için Hakan Olgaç’a teşekkür ediyorum…

Gelelim Hakan (Ol)kaç’tan gelen açıklamaya…

Başkan, ‘2015 Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki 45 günde her biri 330 saat olmak üzere 5 kez doğrudan temin yoluyla hizmet alımı yapılan Müdüroğlu Vinç firmasına 250 bin lira ödeme yapıldı. İçme Suları ve Kanalizasyon Dairesi Başkanı harcama ve ihale yetkilisi Hakan Olgaç’ın ihaleyi ‘açık ihale usulü’ ile yapması gerekirken, ihaleyi parçalayarak 5 kez aynı firmaya vermesi’ iddialarının doğru olmadığı kanaatinde…

(Ol)kaç, teklif alınan iki firmanın aynı adreste ve şirket sahiplerinin aynı kişiler olmasında bir sakınca görmediği gibi ihaleyi bölüp, parçalayıp, kılıfa uydurma meselesini görmezden gelmiş.

Biz, ‘2015 Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki 45 günde her biri 330 saat olmak üzere 5 kez doğrudan temin yoluyla hizmet alımı yapıldı’ demişiz..

Hakan (Ol)kaç 5 değil, 4 demiş…

Bak Hakan Efendi! Soyadını doğru yazmadığın gibi doğrudan temin sayısını da doğru yazmamışsın… Sana yaptığın usulsüz alımlar konusunda daha detaylı bilgi verirdim ama bu sütuna sığmaz. Hem savcılığa suç duyurusunda bulunacağım diyorsun ya… Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın… Mahkemede hesaplaşalım Hakan!

Ama istersen 1 Ekim, 12 Kasım, 20 Kasım, 30 Kasım, 9 Aralık tarihlerinde Müdüroğlu Vinç firmasından 49 bin 500 liradan 5 adet hizmet alımı yaptın mı yapmadın mı bir kontrol et.

Tarihlere iyi bak Hakan! Her 10 günde bir doğrudan temin usulüyle hizmet alımı yapmışsın. 10 gün sonrasını göremedin mi? İhaleyi neden bölüp, parçalayıp kılıfa uydurdun Hakan!

Sen ne dersen de ben görmediğini düşünmüyorum… Bunu bilerek yaptın. Aksi halde ‘açık ihale’ yapmak zorundaydın. İşi istediğine (istenilene) vermek için böyle bir yola başvurdun. Bunun ihaleye fesat suçu olduğunu bilmiyor musun Hakan!

‘İhalesiz ihale’nin izahı konusunda hukuki bir veri anladığım kadarıyla Hakan (Ol)kaç’ta yok…

İhale mevzuatından anlayan kişilerden edinilen intiba bu…

Gündemde olan bu konu elbette sadece Hakan (Ol)kaç’ın konusu değil ama en azından kamuoyu adına yaptığımız uyarılara cevap için inkâr etse de görüş bildiriyor…

Peki ya diğer yetkililer…

Örneğin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu…

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk…

Ne yaparlar…

Onlar demek ki ‘kör, sağır, dilsiz’ olmaya devam ediyor…

Varsın olsun…

Peki, neden siyasiler konunun takipçisi değil…

AK Parti milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş ile MHP Milletvekili Deniz Depboylu konuyu neden Meclis’e taşımıyor…

İlimizin milletvekillerini anlamak hiç mümkün değil…

Biz göreceğiz, duyacağız, yazacağız…

Sorun çözülünceye kadar takipteyiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum