Vali Ayyıldız Geleneği Bozdu

Vali Ayyıldız Geleneği Bozdu

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Ramazan Bayramı öncesi geleneği bozarak bayramlaşma yerini değiştirdi.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Bayramlaşma programı Aydın Valisi Erol Ayyıldız tarafından değiştirildi. Önceki yıllarda bayramlaşma programı Turistik Park’ta gerçekleştiriliyordu. Ancak Vali Ayyıldız bu geleneği bozdu.

Vali Erol Ayyıldız, 28 Temmuz 2014 Pazartesi günü, bayramlaşmanın Devlet Su İşleri (DSİ) misafirhanesinde yapılacağını duyurdu. Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarının birim amirleri, memurları, siyasi partilerin temsilcileri ve halkla bayramlaşmanın Saat 10.00’da Aydın-İzmir karayolu üzerinde bulunan DSİ misafirhanesinde yapılacağı bildirildi.

"PARELEL YAPIYA" TAVIR MI?

Önceki valiler zamanında kent merkezinde bulunduğu ve halkın daha kolay programa katılması için Turistik Park’ta gerçekleşen bayramlaşma programının DSİ misafirhanesine alınmasının nedeni açıklanmadı. Ancak alınan karar, “paralel yapıya karşı tavır” olarak algılandı.

BAŞBAKAN AÇIK TAVIR KOYDU

Bilindiği gibi Başbakan Tayyip Erdoğan, "paralel yapı" olarak nitelediği Fethullah Gülen cemaatini hedefine alarak AK Parti'li belediye başkanlarına "Bunlara verilmiş ne kadar yer bina varsa bunların hepsinin hukuk ve demokrasi içinde tek tek geri alınmasını istiyorum" talimatını vermiş, "Tek devlet, içeride ayrı devlet asla kabul etmiyoruz. Paralel yapı, paralel devlet asla. Onun için bunlara gereken dersi, gereken cevabı veriyoruz, vereceğiz. Bunlar, şu anda tutuştular, gereken cevabı alacaklar" sözleriyle gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.