Vali Ayyıldız Şehit Yakınları Ve Gazileri İftarda Ağırladı

Vali Ayyıldız Şehit Yakınları Ve Gazileri İftarda Ağırladı

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, düzenlenen iftar programında şehit aileleri ile gazilerle bir araya geldi.

- Aydın Valisi Erol Ayyıldız, düzenlenen iftar programında şehit aileleri ile gazilerle bir araya geldi.

Aydın Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftara; Vali Erol Ayyıldız, Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Düzenlenen iftar organizasyonunda açılış konuşmasını yapan ve devletin şehit yakınları ve gaziler için bütün imkan ve olanaklarını seferber etmete hazır olduğunu vurgulayan Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş, “Bu vatanda özgür bir şekilde yaşıyorsak gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesindedir. Dolayısıyla bu insanlarımıza ve yakınlarına ne kadar hizmet etsek azdır. Çünkü devletimizi ve bugünkü bağımsızlığımızı şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu anlamda devletimizin imkanları nispetinde son yıllarda şehit yakınları ve gazilerimiz için birçok imkan seferber olmaya başladı. Şehit yakını ve gazi maaşları yükseltildi, şehit yakınları ve gazilerimize iş imkanı sağlandı. Bu noktada uygulama birliğini sağlamak ve çok daha önemli kazanımları elde etmek noktasında yapılan bir düzenlemeyle şehit yakınları ve gazi iş ve işlemleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ve illerde de Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine devredildi. Ben ve çalışma arkadaşlarım şehit yakınları ve gazilerimize kapımız her zaman açık ve onlara bir telefon kadar yakınız” dedi.

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ BİZİM BAŞ TACIMIZDIR

Türk milletinin necip bir millet olduğunu belirterek şehit yakınları ve gaziler için ellerinden gelen her türlü desteği veremeye hazır olduklarını kaydeden Vali Erol Ayyıldız da, "Bu vatan üzerinde yaşayan insanlarımız da, çok nadide insanlardır. Vatanlarını Allah rızası uğrunda korumak için canlarını veren, dünya üzerinde yaşayan nadide milletlerin belki de en başındadır. Dolayısıyla bu millete mensup olmanın, Müslüman olmanın ve bu coğrafyada yaşamanın, hem şükrünü eda ediyoruz hem de uğrunda canlarımızı veriyoruz. O canlarını veren insanlar için, söylenecek hiçbir şey yok. Biz, onlara ancak dua ediyoruz ve şefaatlerini umuyoruz. Onlar ve geride kalan aileleri ve gazilerimiz için ne yapılsa ve bu ana kadar ne yapıldıysa, ortaya canlarını koyan insanlar için bir şey yapılmış diye bir şey ifade etmek mümkün değildir. Devletimiz üzerine düşeni, geride kalan yakınlarına ve gazilerimize neler yapabilirizin cabası ve gayreti içerisindedir. Onu da günün şartlarına uygun olarak en iyisini ortaya koyup o hizmeti sunmayı bir vazife telakki ediyoruz. Onun için bizler ilin valisi olarak, askerlerimiz, emniyet mensuplarımız ve daire amirlerimiz ile derdimiz budur. Bizler, sizlerin hizmetkarınız. Bu anlamda üzerimize düşen bir şey olup da, yerine getiremezsek cidden bizde eksiklik ve gönül kırıklığı hissederiz. Şehit ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır" diye konuştu.

Öte yandan iftar programında iftar ve yemek duası yapan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Filistin’de yaşananları unutmayarak Gazze’deki Müslümanlar için de dua etti.

VALİ AYYILDIZ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİ İFTARDA AĞIRLADI

VALİ AYYILDIZ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİ İFTARDA AĞIRLADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.