Vali Bektaş Festivalin Yabancı Konuklarıyla Buluştu

Vali Bektaş Festivalin Yabancı Konuklarıyla Buluştu

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali nedeniyle Manisa’da bulunan yabancı konukları ağırladı.Kazakistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya, Tunus, Moğolistan...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali nedeniyle Manisa’da bulunan yabancı konukları ağırladı.

Kazakistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya, Tunus, Moğolistan ve Kırgızistan’dan Manisa’ya gelen konukları ile tek tek ilgilenen Vali Bektaş, konuklarına Manisa ve UNESCO’nun ’İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası’ listesinde yer alan Mesir Macunu Festivali hakkında bilgiler vererek, önümüzdeki yıllarda düzenlenecek festivallerinde kendilerini tekrar Manisa’da görmekten mutlu olacağını belirtti.

Vali Bektaş, yabancı konukların ve ekiplerin gösterilerinin Manisa’daki yaşamın canlanmasına katkı sağladığını ifade ederek, 475 yıldır süren şifa geleneğinin bundan sonra daha da geliştirerek sürdürülmesi için gayret edeceklerini dile getirdi.

Vali Bektaş’ı ziyaret eden yabancı konuklar Manisalıların ve Vali Bektaş’ın kendilerine gösterdiği yakın ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, ülkelerini tanıtan hediyeler sundu. Vali Bektaş’ da, konuklarına ziyaret anısına hat sanatı ile yapılmış tablolar hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.