Vali Çiçek’ten ‘Hırsızlık’ Uyarısı

Vali Çiçek’ten ‘Hırsızlık’ Uyarısı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesinde ilçeye bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Ula Nail Çakırhan Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kurma...

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesinde ilçeye bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Ula Nail Çakırhan Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, kamu kurum il ve ilçe müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Toplantı öncesi açıklama yapan Vali Amir Çiçek, “Her ne olursa olsun, bir sorun varsa, bir proje yapılacaksa, ortak akılla, ortak fikirle olsun. Eğer Ula’daki insanlarımızı mutlu etmek, hizmet etmek istiyor isek, Sorumluluğun yükünü üzerimizde taşımamız gerekiyor. Bugün burada buluşmamız birçok konuya vesile olması gerekir. Düşüncelerinizi, görüşlerinizi burada ortaya koyarak, ilgili arkadaşlarımız sizlerin görüşlerini ve taleplerini dinleyecek. Eğer çözüm burada yapılması gerekiyorsa, burada, bizde çözülmesi gerekiyorsa biz, biz çözemiyor isek ilgili bakanlıklar ile görüşmeler yapılarak bu sorunların muhakkak çözüme kavuşturmamız gerekir. Burada sadece toplanmış olmak için bir araya gelmedik. Bu toplantıda asıl söz siz değerli muhtarlarımızın. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Muğla Büyükşehir oldu. Daha önce köylerimizin sorunlarını İl Özel İdaresi çözüyordu. Şimdi Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz bu görevi üstlendi. Bu konuda gerekli yapılanmalar da tamamlandı. Kaynak var. Yok değil. Hükümetimiz Büyükşehir belediyelerimize yeteri kadar kaynak aktarımı yapıyor” dedi.

MUHTARLARA VE VATANDAŞLARA HIRSIZLIK UYARISI

Toplantıda hırsızlık olaylarına da değinen Vali Çiçek, “Artık günümüzde teknoloji çok gelişti. Herhangi bir hırsızlık olayında jandarmamıza ve polisimize anında ulaşabiliyorsunuz. Güvenlik güçlerimizde yeteri derecede araç ve gerecin yanında personel de mevcut. Muhtarlarımız hırsızlık konusunda duyarlı olsun. Vatandaşlarımız duyarlı olsun. Olay meydana geldikten hemen sonra güvenlik güçlerimize bilgi verilsin. Olayın üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra ortada delil kalmıyor. Deliller ya karartılıyor, ya da zaman aşımından yok oluyor. Muğla bir turizm kenti, yoldan her geçen insanı ve aracı sorgulayamayız. Bu konuda hırsızlık olayının yaşanmasının hemen ardından hem siz muhtarlarımız, hem de vatandaşlarımızın çok duyarlı olmasını ve anında güvenlik birimlerimizi aramanızı istiyorum” dedi.

BÜROKRASİ AZALDI

Vali Çiçek, konuşmasında bürokrasi konusunda da uyarıda bulundu. Çiçek, “Bu ülke ne çekti ise ağır işleyen bürokrasiden çekti. 2004 yılına kadar bu böyle idi. Tüzük, yönetmelik, genelgeler değişti, ama nedense zihniyet değişmedi. Yeni nesil bu konuda daha duyarlı. ‘Bugün git, yarın gel’ devri artık kapandı. Yapılacak hizmetler ne kadar çabuk yapılır ise, vatandaşımız o kadar rahat eder. Önemli olan da vatandaşımızın huzuru, rahatı ve güvenliği” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.