Vali Güvençer 2017 yılı son muhtarlar toplantısını Ahmetli’de yaptı

Vali Güvençer 2017 yılı son muhtarlar toplantısını Ahmetli’de yaptı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer 17. Muhtarlar Toplantısını Ahmetli İlçesinde yaparak Ahmetlili muhtarların istek, öneri ve sorunlarını dinledi.Ahmetli Şehit Hasan Yarış Halk Eğitim Merkezi Toplan...

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer 17. Muhtarlar Toplantısını Ahmetli İlçesinde yaparak Ahmetlili muhtarların istek, öneri ve sorunlarını dinledi.

Ahmetli Şehit Hasan Yarış Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Vali Güvençer başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Ahmetli Kaymakamı Gökay Özkan, Ahmetli Belediye Başkan Vekili Harun Kaçar, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Orçun Abalı, İl Mahalli İdareler Müdürü Polat Yılmaz, il ve ilçe daire müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer Ahmetli’ye muhtarları ve dertlerini dinlemek için geldiklerini belirterek, “Yaklaşık bir senedir başlattığımız her bir ilçede muhtar arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıların sonuncusundayız. Her birimiz, daire amiri arkadaşlarımızla beraber sizin işinizin ne kadar ciddi ve aynı zamanda zor olduğunun bilincindeyiz. Sizler bir yandan mevzuatın sizlere yüklediği görevlerle, görevinizin yıllardır oluşturduğu geleneklerle, görev yaptığınız mahallelerde birer kamu görevlisi, birer kamu hizmetkarı, aynı zamanda birer kamu otoritesi ve devlet temsilcisi durumundasınız. Mahallelerinizde birinci derecede kendisine müracaat edilecek ve imzası ve mührü olmasa bile birinci derecede sözüne itimat edilecek, güven duyulacak insanlarsınız. Sizler aynı zamanda seçilmiş olma hüviyetinizle bulunduğunuz mahallelerde hizmet ettiğiniz insanların aynı zamanda temsilcisisiniz” dedi.

Büyükşehir Yasasından sonra özellikle kırsal mahallelerde bazı sıkıntılar yaşandığını ve bu döneme hep beraber alışmaya çalıştıklarını belirten Vali Güvençer, “Eskisi kadar ‘şu yolu yaptırıvereyim, şu köprüyü onarıvereyim’ diyemiyoruz. Ama mahalle halkı sizden bunu beklemeye devam ediyor. Muhtarlık teşkilatı bu işin altından beceriyle, başarıyla kalkıyor. Eski tabirle köylere, yeni tabirle kırsal mahallelere hizmet götüren birimler farklılaştı, hatta kaynak da arttı. İnşallah işler daha da güzele gidecek. Ben burada Ahmetli’nin kırsal mahallelerinde çok ciddi altyapı, kamu yatırımı ihtiyacının çok ciddi boyutlarda olmadığını biliyorum. Biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz. Zirvelerden başımıza gelen bazı hadiselerden biraz düştük. Ama hayallerimiz, hedeflerimiz, yapmak istediklerimiz, büyüklüğümüz çerçevesinde çok fazla. Öyle de olmak durumunda. İyi ki büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. İyi ki bu hayaller, hedefler çerçevesinde biz bu coğrafyaya, memleketimize, vatanımıza sımsıkı sarıldık, yılmadık, pes etmedik, karşılığını da gördük. Meselelere öncelikle iyimser bakmak, sonrasında bu iyiliğin, güzelliğin, hayrın üremesinde vesile olan insanlara teşekkür etmek. Sonrasında da eksikliklere bakmak en doğrusu. Türkiye ile beraber, Türkiye içerisinde Manisa, Manisa’yla beraber Ahmetli’de Allah’a çok şükür büyük sorunları aştık. Bundan 10-15 sene öncesinin Ahmetli’sinde değiliz, hatta geçen seneki Ahmetli’de de değiliz. Bazı sorunlarımız azaldı, bazı sorunlarımız giderildi” şeklinde konuştu.

Daha sonra muhtarlar söz alarak elektrik, yol, su ve benzeri sorunlarını iletip çözümü konusunda talepte bulunurken, daire müdürleri de muhtarların sorularını cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.